събота, 20 Април 2019, 03:21
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия

ВИНЕНИ СОРТОВЕ ЛОЗОВ ПОСАДЪЧЕН МАТЕРИАЛ

 

Червени винени сортове лозов посадъчен материал

Сорт

Клон


Букет

Описание: Спада към среднозреещите сортове (гроздето достига технологична зрялост около първата половина на ІХ). лозите не понасят засушаване. Гроздето е устойчиво на сиво гниене. Сортът притежава добра родовитост (средния добив от лоза е 3,3 кг, а от декар- 1020 кг). Получените от сорта вина са тъмночервени, гъсти, екстрактивни, свежи с хармоничен вкус.


Каберне совиньон

Описание: Средно до къснозреещ сорт (гроздето му узрява през втората половина на ІХ). Гроздето притежава устойчивост към сиво гниене, но лозите се нападат от мана и оидиум. Средният добив от декар е 1000 кг. Използва се за получаване на червени вина със специфичен пиперов вкус и букет, висока плътност и интензивен тъмночервен цвят.

R5, ENTAV 169, ENTAV 15

Мавруд

Описание: Мавруд е къснозреещ сорт (в района на Пловдив гроздето узрява в началото на Х). Сортът е сравнително устойчив на сиво гниене и не е много чувствителен към оидиум. Притежава ниска студоустойчивост. Средният добив от декар е около 2000 кг. Сортът е един от най-ценните местни сортове за червени вина.

1, 2

Мерло

Описание: Спада към групата на среднозреещите сортове (технологичната зрялост на гроздето настъпва около средата на ІХ). Гроздето е сравнително устойчиво на сиво гниене, но лозите са чувствителни на ниски зимни температури. Средният добив от декар е 1200-1500 кг. Получените вина са с тъмночервен цвят, фини, сравнително меки и с добър екстракт.

ENTAV 181, R12, R18

Памид

Описание: Отнася се към групата на среднозреещите сортове (гроздето му достига технологична зрялост около средата на ІХ). Има средна устойчивост на ниски зимни температури и сравнителна сухоустойчивост. Лозите са със силен растеж и отлична родовитост (средния добив от декар е около 1000-1500 кг). От гроздето се приготвят светлочервени и розови трапезни вина.

2

Пино ноар

Описание: Отнася се към групата на ранозреещите сортове (гроздето му узрява в края на месец VІІІ). Гроздето притежава сравнително устойчивост на сиво гниене. Лозите се отличават с добра студоустойчивост. Средният добив от декар е 800 кг. Използва се за получаване на червени вина и шампански виноматериали.

ENTAV 667, ENTAV 115

Пловдивска малага

Лозите се отличават със силен растеж. Гроздето узрява през втората половина на август (15-20 VІІІ). Родовитостта на лозите е висока (средният добив от лоза е 3,4 кг, а от декар- 1050 кг). Получените вина се отличават с много добро алкохолно съдържание, добра киселинност, екстрактивност и оцветяване.


Ранна мелнишка лоза

Описание: Отнася се към групата на ранозреещите сортове ( в Мелнишкия район гроздето узрява около 20 ІХ). гроздето е практически устойчиво на сиво гниене. Лозите се характеризират със средна устойчивост на ниски зимни температури. Лозите са силно растящи с добра родовитост (средния добив е около 1500 кг/д). От гроздето му се получават висококачествени червени вина с хармоничен вкус,


Сира

Описание: отнася се към групата на ранозреещите сортове (гроздето достига консумативна зрялост около средата на месец VІІІ). Сортът се напада силно от акари, а гроздето му от сиво гниене, особено към края на узряването. Получените вина са с високо съдържание на багрилни вещества и екстракт, тъмносинкавооцветени, ароматни

14, 100, 470

Тракийска слава

Описание: Се към групата на ранозреещите сортове ( в Мелнишкия район гроздето узрява около 20 ІХ). Гроздето е практически устойчиво на сиво гниене. Лозите се характеризират със средна устойчивост на ниски зимни температури. Лозите са силно растящи с добра родовитост (средния добив е около 1500 кг/д). От гроздето му се получават висококачествени червени вина с хармоничен вкус,


Широка мелнишка лоза

Описание: Спада към групата на къснозреещите сортове (гроздето му узрява през първата половина на месец Х). Сортът се характеризира със слаба устойчивост на ниски зимни температури. Лозите имат добър растеж и родовитост (1000-1500 кг/д). Използва се за получаване на висококачествени червени вина, характеризиращи се с висок екстракт (плътни), хармоничен вкус и отличен букет след отлежаване.


Бели винени сортове лозов посадъчен материал

Сорт

Клон


Ахелой

Описание: Лозите се характеризират със силен растеж. Гроздето узрява около втората половина на ІХ. Сортът се характеризира с по-висока устойчивост на сиво гниене в сравнение с Юни блан. Средният добив от лоза е 4,521 кг, а от декар - около 1400 кг. Получените вина се отличават с добра бистрота, изразен мискетов аромат, свежест и хармоничност.


Димят

Описание: Сортът е късно зреещ (в Черноморския район узрява през първата половина на Х, а в района на Пловдив около края на ІХ). Сортът е слабо устойчиви на ниски зимни температури (под -16 0С), оидиум и лозов акар. Гроздето му е сравнително устойчиво на сиво гниене. От този сорт се получават високи добиви (до 2000 кг от декар). Произведените от него бели трапезни вина се отличават с приятен жълто-зелен цвят, свеж и хармоничен вкус

4/24

Мискет варненски

Описание: Сортът е среднозреещ (узрява през втората половина на ІХ). Сортът притежава средна устойчивост на ниски зимни температури. Гроздето се отличава с много добра устойчивост на напукване и сиво гниене. Сортът е силно растящ с добра родовитост ( средният добив от лоза е 2,38 кг, а от декар 1000-1200 кг). Получените вина са със сламеножълт цвят, хармоничен вкус и приятен мискетов аромат.


Мискет врачански

Описание: Сортът спада към групата на среднозреещите сортове (пълната му технологичната зрялост настъпва към края на ІХ). Сортът се характеризира със слаба устойчивост на ниски зимни температури. лозите са средно растящи с добра родовитост (при средностъблено отглеждане се получават около 800-1000 кг грозде от декар. Използва се за получаване на висококачествени ароматни десертни вина.


Мискет червен

Описание: Сортът е къснозреещ (гроздето му узрява в края на ІХ и началото на Х). Сортът е сравнително устойчив на оидиум, но се напада от мана и сиво гниене. Лозите се отличават със силен растеж и добра родовитост (при стъблено отглеждане на къса чепова или смесена резитба се получават около 1000-1200 кг от декар). Получените вина имат сламеножълт цвят, хармоничен вкус и слаб мискетов аромат.


Ризлинг италиански

Описание: Спада към групата на среднозреещите сортове (гроздето му узрява около края на ІХ). Сортът е чувствителен на сиво гниене и оидиум. Лозите се отличават с много добра родовитост ( добива от декар при полагане на добри грижи може да достигне до 1300 кг). От него се получават висококачествени бели вина със сламеножълт цвят, плодов аромат и хармоничен вкус.


Ризлинг немски (Рейнски)Тамянка

Описание: Отнася се към групата на среднозреещите сортове (в района на Пловдив узрява в средата на ІХ, а в Сандански- през втората половина на VІІІ). Сортът се напада от сиво гниене и особено силно от лозовия акар. Слабо устойчив е на ниски зимни температури. Лозите са силно растящи с добра родовитост (добива от лоза варира между 2-4 кг в зависимост от формировката и системата на резитба). В България от сорта се произвеждат великолепни десертни вина със златистожълт цвят, нежен мискетов аромат


Шардоне

Описание: Отнася се към групата на среднозреещите сортове лози (в по-топлите райони на страната- Пловдив, гроздето узрява към края на VІІІ, а в Североизточна България към средата на ІХ). Сортът не е устойчив на пероноспора и оидиум, а при продължителни дъждове през есента гроздето се напада от сиво гниене. Лозите имат среден растеж. Родовитостта е добра (средния добив от декар е 770 кг). От него се получават висококачествени бели сухи вина с плодов аромат.

6/24

Към фирмата
Няма да бъде публикуван.

Validation code

eXTReMe Tracker