събота, 20 Април 2019, 03:42
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия

Бели десертни сортове лози

 

Армираarmira_324

Описание: Технологичната зрелост на сорта настъпва към 28 VІІ- 10 VІІІ. Гроздът е голям, коничен, крилат, рехав. Зърното е едро, овално с жълто-зелена до кехлибареножълта кожица.Сортът не показва признаци на изресяване и милерандаж. В консумативна зрялост гроздето натрупва 15,8 % захари и 6,7 г/л титруеми киселини. Има средна устойчивост на мана и оидиум и практически не се напада от сиво гниене. Има слаба устойчивост на ниски температури. При формировка Мозер добива от декар средно е 1279 кг. Гроздето има висока транспортабилност.

 

Болгарbolgar_193

Описание: Сортът е среднозреещ (гроздето му узрява около средата на септември). Лозите са силнорастящи, пръчките узряват добре. Лозите са чувствителни към болести и неприятели. Напада се от мана, оидиум и гроздови молци. На сиво гниене е средно устойчив. Слабо устойчив на ниски зимни температури. При добри грижи се получават средно 1500 - 2000 кг/дка. Гроздето се отличава с голяма транспортабилност.

 

 

 

 

Брестовицаbrestovitsa_312

Описание: Отнася се към групата на ранозреещите сортове ( гроздето узрява около 30VІІ- 15VІІІ). Лозите имат умерен до силен растеж. Гроздът е средно голям, често крилат, рехав. Зърното е много едро, жълто-зелено с месесто-сочна консистенция и мискетов аромат. Сортът е склонен към изресяване и милерандаж. Силно чувствителен е на оидиум, по устойчивост на сиво гниене превъзхожда повечето десертни сортове. Слабо устойчив е на ниски зимни температури. Лозите се характеризират с висока родовитост (среден добив от декар- около 2000 кг).

 

Дианаdiana_324

Описание: Присадени върху подложка 41 Б и отглеждани при формировка Гюйо се отличават със силен растеж. Консумативната зрелост на гроздето настъпва около края на VІІІ. Гроздът е голям, рехав до полусбит, понякога с едно или две крила. Зърното е едро, до много едро, кръгловато, хрупкаво с леко кисел вкус. Кожицата и крехка, с жълтозелен цвят. Сортът не е склонен към изресяване и милерандаж. Лозите са чувствителни на мана и оидиум и имат слаба устойчивост на ниски температури. Добивът от декар е 1468 кг.  Гроздето се отличава се с добра транспортабилност.

 

Дружбаdrujba_346

Описание: Спада към групата на ранозреещите сортове (консумативната зрелост на гроздето настъпва около 20-30 VІІІ). Сортът се отличава с висока родовитост и добивност (добива от декар - 1408 кг).

 

 

 

Италияitalia_172

Описание: Средно- до къснозреещ сорт (гроздето узрява през втората половина на септември). Чувствителен  е към болести и неприятели, като на сиво гниене е сравнително устойчив. По родовитест и добивност сортът отстъпва на сорта Болгар. Гроздето е транспортабилно подходящо за съхраняване и износ.

 

 

Кондарев 6 - безсеменноkondarev_6_311

Описание: Сортът се отнася към групата на средно ранозреещите сортове лози (гроздето достига консумативна зрелост около първата половина на септември - 10-15 ІХ). Гроздът е голям, коничен, крилат. Зърното е продълговато, твърдо, хрупкаво с месеста консистенция и приятен вкус. Без семена. Покрито е със средно дебела, крехка, жълто-зелено обагрена кожица. Лозите се отличават с добра родовитост (средният добив от декар - 2287 кг). Гроздето е подходящо за консумация в прясно състояние

 

 

Мискет тракийскиmisket_trakiiski_324

Описание: Ранно зреещ сорт (технологичната зрелост на гроздето настъпва през периода 25VІІ- 10VІІІ). Гроздовете са средно едри до едри, конични, с изравнени зърна. Зърната са средно едри до едри, овални, с хрупкава консистенция и мискетов аромат. При узряване кожицата има жълто-зелен цвят. Захарното съдържание в гроздето в технологична зрялост е 16,5 % а киселини са 6,3 г/л. Добивът от декар е 1200 кг.

 

 

Надеждаnadejda_324

Описание: Сортът спада към групата на много ранните десертни сортове (гроздето узрява 8-10 VІІІ). Гроздът е много голям до голям, коничен, рехав. Зърната са много едри, продълговати, с жълто-зелена до кехлибарено оцветена кожица. Консистенцията е хрупкава с приятен хармоничен вкус. Растенията са чувствителни на оидиум, мана и ниски зимни температури, но гроздето е сравнително устойчиво на сиво гниене. При формировка Омбрела средния добив от декар е 2000 кг. Гроздето се характеризира с висока транспортабилност.

 

Русалка - безсеменноrusalka_270

Описание: Отнася се към групата на ранозреещите безсеменни сортове (гроздето узрява около първата половина на VІІІ). Гроздът е средно голям, коничен, полусбит до сбит. Зърното е средно едро с тънка, крехка, жълтозелена кожица и месеста консистенция. Зърното е с пълна безсеменност. Лозите са слабо устойчиви на ниски зимни температури. Гроздето е чувствително към напукване и сиво гниене при повишена влажност през периода на зреене. Растенията са чувствителни към мана и особено към оидиум. Сортът се характеризира с добра родовитост (среден добив от декар 1300-1500 кг). Гроздето е подходящо за производство на стафиди.

 

Русалка 1 - безсеменноrusalka-1_256

Описание: Сортът е среднозреещ, безсеменен десертен (консумативната зрелост на гроздето настъпва около началото на септември - 5-10 ІХ). Гроздът е голям, коничен, полусбит (отделни гроздове могат да достигнат тегло 1550 г). Зърното е много голямо, овално с месесто - хрупкава консистенция, напълно безсеменно с малки рудименти. Лозите имат слабо студоустойчивост, а гроздето е сравнително устойчиво на сиво гниене. Добива от от декар - 2102 кг. Гроздето на Русалка 1 е предназначено както за консумация в прясно състояние, така и за производство на стафиди.

 

Русенско едроrusensko_edro_324

Описание: Характеристика- сортът е ранозреещ (гроздето узрява през втората половина на VІІІ). Гроздът е средно голям до голям, крилат, рехав със средна маса около 500г. Зърното е много едро, цилиндрично покрито с дебела, жилава жълто-зелена кожица. Консистенцията на зърното е месеста със слабо изразен мискетов аромат. Гроздето има добра устойчивост на сиво гниене. Лозите не са устойчиви на ниски зимни температури, но имат добра възстановителна способност. При средностъблен двустранен кордон добива от един декар е около 1800 кг. Гроздето има много добра транспортабилност.

 

Супер ран болгарsuper_ran_bolgar_324

Описание: Спада към групата на най-ранните сортове (гроздето узрява в първите дни на VІІІ). Гроздът е средно голям до голям, коничен, полусбит, коничен или крилат с едно крило. Зърното е едро до много едро, продълговато покрито с тънка, жилава, жълто-зелена до кехлибарена кожица. Лозите са чувствителни на оидиум,  мана и ниски зимни температури. Гроздето е практически устойчиво на сиво гниене. Лозите са силно растящи с добра родовитост и добивност (средния добив от декар е 1000-1500 кг). Гроздето се отличава с добра транспортабилност.

 

Ранно без семе - безсеменноranno_bez_seme_283

Описание: Сортът се отнася към групата на средно ранозреещите сортове ( гроздето узрява около 15-20 VІІІ). Гроздът е средно голям, коничен, често крилат. Зърното е средно голямо с тънка, крехка, жълто-зелено оцветена кожица. Семената са под формата на рудименти. Каонсистенцията е месеста. в технологична зрялост съдържанието на захари в гроздето е около 21,2 %, а съдържанието на титруеми киселини 7,8 г/л. Лозите са с добра родовитост ( добива от декар е 1240 кг).  Гроздето е подходящо за производство на стафиди.

 

Хибрид VІ 4 - безсеменноhibrid_vi-4_279

Описание: Отнася се към групата на средно - до къснозреещите сортове (гроздето узрява през втората половина на ІХ). Гроздът е средно голям, коничен или крилат с едно или две крила. Зърното е много голямо, продълговато до цилиндрично, покрито с дебела, крехка, жълто-зелена с восъчен налеп кожица. Консистенцията е месесто хрупкава. Семената са недоразвити рудименти и не се чувстват при консумация. Лозите са слабо устойчиви на ниски зимни температури. Гроздето е практически устойчиво на сиво гниене. Добивът оот декар - 1200 - 1500 кг. Гроздето може да се използва както за производство на стафиди, така и за консумация в прясно състояние.

 

Към фирмата
Няма да бъде публикуван.

Validation code

eXTReMe Tracker