понеделник, 21 Май 2018, 15:43
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
22 Мар 2012 | Прояви

Пчеломания

СК „Простор“, Добрич

Пчеломания
Снимка: AGRO.BG, архив
Оцени статията
|

От 22 до 24 март в СК „Простор“ ще се проведе IX-то специализираното изложение „Пчеломания“. До момента заявки за участие са заявили 48 фирми от страната и чужбина, като ежедневно броят им нараства. Форумът ще събере пчелари, агрофирми и производители на пчеларски инвентар в Добрич от 22 до 24 март. Добруджа произвежда 35% от българския мед, тук са концентрирани голяма част от пчелините в страната, а броят на регистрираните пчелари надхвърля 1000.

Покани за участие в специализираното изложение са отправени до министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов и заместниците му, до ръководството на ДФ „Земеделие, ОД „Земеделие“, ОССЗ, Националната браншова организация „Български пчеларски съюз“ и др.

Още в първия ден ще се проведе т.нар. Вечер на изложителите, по време на която ще бъдат връчени наградите на „Добрички панаир“ АД. Организаторите ще отличат „Пчелар на годината“ и „Фирма-изложител“. Ежегодно пчеларският форум е съпътстван от конкурс за детска рисунка под надслов „Медът – сладкото злато на Добруджа“. Веднага след откриването на изложението ще бъдат наградени авторите на най-добрите творби. Малките участници ще получат мед, грамота и боички за рисуване.

По време на изложението ще бъдат обсъдени както състоянието на пчеларския сектор, така и възможностите за финансиране и развитие на бизнеса с мед и пчелни продукти.

Източник:
  • AGRO.BG
  •  
     
     

    ДОБАВИ КОМЕНТАР


    eXTReMe Tracker