понеделник, 21 Май 2018, 06:03
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
16 Май 2017 | Прояви

Експерти споделят знания и опит за качеството и безопасността на храни, напитки и фуражи

гр. Пловдив

Експерти споделят знания и опит за качеството и безопасността на храни, напитки и фуражи
Оцени статията
|

Деветото издание на утвърдилия се обучителен семинар на тема “Осигуряване на качеството и безопасността на храни, напитки и фуражи“ ще се проведе от 16 до 19 май 2017 г. в Университета по хранителни технологии в гр. Пловдив.

Обучението е насочено към представители на химични и микробиологични лаборатории, мениджъри по управление на качеството в хранителни, фармацевтични и други производства, служители в контролни органи, научни институти и висши училища, докторанти и студенти. Целта му е да предостави теоретични и практически знания за съвремените аналитични методи за бързо установяване и количествено определяне на химични и микробиологични опасности в храни, напитки и фуражи, както и методите за провеждане на сензорни анализи.

Програмата на четири дневния курс обхваща теми, които дават теоретични познания за най-често срещаните видове патогенни микроорганизми в храните и хигиенните индикатори, за модерните бързи методи за микробиологичен контрол и подходите за тяхното валидиране, както и за изискванията на Българската агенция по безопасност на храните към обектите от хранителната верига. Разглеждат се и принципите на молекулярно-генетичните методи, конкретно полимеразо-верижната реакция (PCR) при контрол на микроорганизми, а също и методите за контрол на микотоксини и други химични опасности в храни, напитки и фуражи.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Източник:
  • AGRO.BG
  •  
     
     

    ДОБАВИ КОМЕНТАР


    eXTReMe Tracker