събота, 20 Април 2019, 03:52
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
14 Окт 2018 | Прояви

ФЕРМЕР ЕКСПО РАКОВСКИ 2018

гр. Раковски

ФЕРМЕР ЕКСПО РАКОВСКИ 2018
Оцени статията
Брой гласове: 1 Рейтинг: 5
|
Ключови думи: експо, Раковски, фермери

„ФЕРМЕР ЕКСПО РАКОВСКИ 2018“ - събитието е насрочено за 14 октомври. Организатори са “Фермерско мляко" и Института за агростратегии и иновации, с подкрепата на  Министерството на земеделието, храните и горите, евродепутата Владимир Уручев, община Раковски и с участието на комисаря по цифрова икономика и общество Мария Габриел.  

Целта на изложението е да се визуализира връзката животни-стопани-фермерски храни-потребители. Акцент на тазгодишното изложение ще бъде създаването на връзка между иновации и животновъдство в България чрез демонстриране на внедрени и работещи иновативни решения от представители на оперативни групи от  Европейското партньорство за иновации за селскостопанска производителност и устойчивост (ЕПИ-АГРИ).  

Ще бъдат представени млади животни – говеда, биволи, кози, овце и достиженията при отглеждането на комерсиалните породи, развъждани в България, както и традиционни български породи коне и кучета. Ще се акцентира и върху фермерските продукти, като се даде възможност на земеделските стопани да изложат произведените от тях млечни, месни и пчелни продукти.  

Новото през тази година ще бъде провеждането на Фестивал на селската кухня "Вкусовете от вчера". На Фестивала населените места от района ще представят кулинарните си традиции и характерни народни носии. Паралелно с това ще бъде изнесена фолклорна програма от самодейци от област Пловдив и ще бъдат представени различни демонстрации по приготвяне на традиционни местни храни – лютеница, катми, пиде, прясно сирене и кашкавал, сладък суджук и др.

„ФЕРМЕР ЕКСПО РАКОВСКИ 2018” се организира за втора поредна година, като целта е да се превърне в традиция. 

Източник:
  • AGRO.BG
  •  
     
     

    ДОБАВИ КОМЕНТАР


    eXTReMe Tracker