сряда, 17 Юли 2019, 05:24
Агрофорум АгроКомпас Мобилна версия
10 Юли 2019 | Прояви

Фестивал на малината - Лозница 2019

Лозница, oбласт Разград

Фестивал на малината - Лозница 2019
Оцени статията
|

Мероприятието ще бъде открито от г-жа Десислава Танева, министър на земеделието, храните и горите, екип от МЗХГ и ДФ „Земеделие“.

На Фестивала експерти от НССЗ ще представят дейността на Службата по проект „Свързани в мрежи европейски ферми за стимулиране на взаимното обогатяване на знанията и използването на иновации чрез демонстрации" (NEFERTITI) .

Службата ще има информационен щанд, на който експертите от НССЗ ще предоставят информационни материали и ще информират земеделските производители за дейностите, които извършва екипа  на НССЗ по проект NEFERTITI, възможностите които се предоставят на земеделски стопани и други заинтересовани лица от участие в мрежата на NEFERTITI, както и да отговарят на въпроси за условията за кандидатстване по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства" от ПРСР 2014-2020 г.

 

Програма на Национално изложение и Фестивал на малината - Лозница 2019

 

10 юли 2019 (сряда)

12:00 Регистрация и настаняване на участниците
15.30 Тържествено откриване на Изложението от Министър Танева и екип от МЗХГ и ДФЗ
16.00 Беседа с министър Танева и официалните лица за състоянието на бранша. Дегустация и оценка на различни сортове малини и конвенционални и био ягодполодни.
16.30 Посещение от Министър Танева и официалните гости на модерно предприятие за замразяване и преработка на конвенционални и био малини и ягодоплодни в гр. Лозница
17.00 Посещение на Малинови насаждения и иновативни опитни полета. Демонстрация на различни модели и марки малинокомбайни и друга техника за ягодоплодни.
17.30 Визуална мултимедийна и практическа демонстрация на технически и научни постижения в областта на Малинопроизводството и ягодоплодните на откритите и закрити площи.

11 юли 2019 (четвъртък)

09.00 Презентации на закрити и открити площи от представители на фирми
15.00 Практически демонстрации на полето на машини, инструменти и съоръжения

 

Източник:
  • AGRO.BG
  •  
     
     

    ДОБАВИ КОМЕНТАР


    eXTReMe Tracker