сряда, 17 Юли 2019, 05:41
Агрофорум АгроКомпас Мобилна версия
19 Юли 2019 | Прояви

Иновативна технология за превенция от болести и неприятели и защита от температурен стрес

с. Дълбок дол, обл. Ловеч

Иновативна технология за превенция от болести и неприятели и защита от температурен стрес
Оцени статията
|

На 19 юли 2019 г. в с. Дълбок дол, обл. Ловеч ще се проведе демонстрация: „Иновативна технология за превенция от болести и неприятели и защита от температурен стрес при отглеждане на малини и други овощни видове чрез използване на немска овощарска вар"
Демонстрацията се организира по проект NEFERTITI, финансиран по Програма Хоризонт 2020, в рамките на хъб България на мрежа № 9 „Намаляване употребата на пестициди при производството на грозде, плодове и зеленчуци".
Проектът има за цел да създаде тясно свързана мрежа от демонстрационни и пилотни ферми, имащи за цел подобряване на обмена на знания и взаимното обучение между участниците в демонстрационните събития, както и ефективно внедряване на иновации в селскостопанския сектор чрез взаимни демонстрации на техники организирани по теми.
Целта на демонстрацията е разпространение на знания относно нова, иновативна и природосъобразна технология за превенция от болести и неприятели и защита от температурен стрес при отглеждането на ягодоплодни (малини) и други овощни видове чрез използването на немска овощарска вар.

Начален час на срещата  10.00 ч., пред кметството в с. Дълбок дол, общ. Троян, обл. Ловеч
Начален час на демонстрацията: 10.30 ч.
Информация относно демонстрационното събитие - покана, програма и прессъобщение  може да видите ТУК.
Демонстрацията е отворена за всички желаещи да я посетят - земеделски стопани, научни работници, консултанти, студенти, неправителствени организации и други заинтересовани лица в областта на земеделието.

Източник:
  • AGRO.BG
  •  
     
     

    ДОБАВИ КОМЕНТАР


    eXTReMe Tracker