Професионалното изложение за хлебарите и сладкарите в България – БУЛПЕК, отново в Интер Експо Център, от 7 до 10 ноември 2018 г.
БУЛПЕК предоставя работещи решeния за бизнеса за целия цикъл на производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия. Дългогодишната история на изложбата е доказателство за нейната полезност за експертите от областта на хлебопроизводството и сладкарството да разширят своите бизнес перспективи. Изложбата е професионална платформа за участие в наситена с делови събития програма, обмяна на опит с български и чуждестранни колеги, директен контакт с нови партньори и крайни клиенти.
Профил на БУЛПЕК:
- Хляб и хлебни продукти
- Сладкарски изделия
- Суровини и материали
- Адитиви
- Машини, оборудване, технологии и цялостни решения за хлебопроизводство и сладкарство, за производство на макаронени, захарни и шоколадови изделия, за сладоледопроизводство
- Хладилна техника
- Специализирано лабораторно оборудване
- Опаковки
- Консумативи
- Специализирани транспортни средства
- Специализирана литература
Паралелно с БУЛПЕК в шестте зали на Интер Експо Център ще се проведат международните изложения МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ.
Факти и цифри:
- 6 изложбени зали
- 500+ български и чуждестранни участници
- 162 нови изложители
- 89 чуждестранни участници от Австрия, Великобритания, САЩ, Гърция, Румъния, Република Македония, Италия, Тайланд, Холандия, ЮАР
- 22 000+ посетители
Водещи акценти на изложенията:
- 25-о юбилейно издание на изложба МЕСОМАНИЯ
- 25-о юбилейно издание на изложба БУЛПЕК
- Колективни участия на български месопреработватели, хлебопроизводители, млекопреработватели, винопроизводители, преработватели на плодове и зеленчуци, биопроизводители
- Мащабно колективно участие на компании от Италия
- Участие на производители и вносители на вина от Южна Африка, организирани от Посолството на Южна Африка
- Първо участие на Департаментът по земеделие към посолството на САЩ в София
- БИО ЗОНА – специализирана за сертифицирани био продукти
Съпътстваща програма на изложенията:
- Кулинарно събитие GastronomiX , организирано от Българската асоциация на професионалните готвачи
- Barista Шампионат
- Latte Art Coffee шампионат под егидата на Световната кафе асоциация
- Национален конкурс за най-добра опаковка „Приз Пак“ - награждаване
- Конкурс Златен медал с диплом за качествени и оригинални пазарни продукти и/или адитиви
- Ползотворна делова програма: семинари, презентации, демонстрации, работни срещи и дегустации