1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Вицепремиерът Меглена Плугчиева изрази възмущение, че докладът на ОЛАФ е бил предаден на пресата

Вицепремиерът Меглена Плугчиева изрази възмущение, че докладът на ОЛАФ е бил предаден на пресата

Това е некоректно към българското правителството и към Европейската комисия

Вицепремиерът Меглена Плугчиева изрази пред журналисти дълбоко възмущение, че докладът на Европейската служба за борба с измамите - ОЛАФ, който е бил предназначен за магистрати, прокуратурата и съда, за да могат да си свършат работата, е бил предаден на пресата. "Вместо те това да правят, го предават на пресата, пресата не може да свърши тази работа и това за мен е голямата неприятна изненада", добави Плугчиева. Тя каза, че е неприятно изненадана от това, че Висшият съдебен съвет изнася тази информация, вместо да се занимава с нея и да си свърши работата.

Плугчиева посочи, че данните от доклада на ОЛАФ са предмет на анализ и на вземане на мерки от прокуратурата и съда. По думите й тези органи в България трябва да докажат легитимното си присъствие и да си свършат работата, а не по този начин да се търсят евтини и лесни скандали в пресата и да се обсъжда на неекспертно ниво тази материя.

Вицепремиерът заяви, че това е некоректно към правителството и към ЕК. Това означава, че България отново е злепоставена, допълни тя.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.