неделя, 20 Май 2018, 14:59
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
14 Май 2011 09:24 | Новини

Фонд "Земеделие" дава електронна справка за субсидиите на площ

Фермерите вече могат да проверяват онлайн движението на документите им по схемата за плащане на хектар

Фонд
Оцени статията
Брой гласове: 3 Рейтинг: 5
|

Вече на електронната страница на Държавен фонд „Земеделие” всеки кандидат за субсидии по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП) може сам да направи справка за това дали ще получи пълния размер на исканата от него субсидия за Кампания 2010 г. или по различни причини ще се наложи редукция, съобщиха от ведомството.

Новата секция „Система за индивидуална справка по Директни плащания – кампания 2010” е разработена, за да улесни пълния достъп до информацията, необходима за кандидатите. Проверката става чрез въвеждане на Уникалния регистрационен номер (УРН) и последните четири цифри от ЕГН или Булстат. Електронни справки ще се дават и за изплатените субсидии или удържаните суми в резултат на санкции от предходни периоди.

В помощ на бенефициентите, за чиито площи е установено, че не попадат в допустимия слой за подпомагане, е приложена и таблица, в която сами ще могат да проверят номерата на съответните парцели и площта, която е недопустима за субсидиране.

При несъгласие с установените данни кандидатите могат да подадат жалба в Министерството на земеделието и храните в определения срок, който изтича на 20 май 2011 г.

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   
   


  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker