1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Мярка 114 е отворена. Защо трябва да кандидатствате?

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Мярка 114 е отворена. Защо трябва да кандидатствате?

И още: Бързи почвообработки с точност до 2 см

От 2007 г. нашите земеделски производители, които получават директни плащания, са задължени да изпълняват изискванията за поддържане на земята в добро земеделско и екологично състояние, а от тази година те трябва да спазват и изисквания, свързани с кръстосаното съответствие. Ако не са запознати с тях или не ги изпълняват, субсидията им ще бъде намалена. Това може да бъде избегнато чрез получаването на консултантски услуги по мярка 114. Повече за мярката – единствено тази седмица в АГРОФОРУМ.

Нашата обиколка на страната в търсене на най-новите технологии започва от обработваеми земи на Иван Генчев, където се проведе полева демонстрация на авангардни земеделски машини, които правят бързи почвообработки, при ниски разходи и висока производителност.

Следващата ни дестинация е с. Дропла, където ще видим как земеделска кооперация „Устрем“ прилага най-новите растителнозащитни технологии. По време на открит полски ден в тяхната ефективност се убедиха зърнопроизводители от Североизточна България.

Тази седмица ще ви заведем и в селата Царевец и Попгригорово. Общото, което ги свързва, е проведената демонстрация на бързи почвообработки на пролетните култури без загуби. Това се получава благодарение на работата на земеделските машини с точност до 2 см. Радостното е, че постепенно се увеличава броят на земеделските производители, чиито трактори постигат тази прецизност. А тя носи след себи си по-висока производителност и намалени разходи.

Храненето на растенията ще бъде основен фактор за управлението на водните запаси в почвата. А както знаем, те намаляват постоянно и затова трябва да бъдете подготвени. Какво подхранване трябва да бъде приложено, за да могат земеделските култури да се справят с предизвикателствата на климата – това беше акцентът на дискусия, проведена в гр. Стара Загора. Полезни съвети за вашите земеделски култури и тяхното най-правилно хранене ще получите, ако тази седмица гледате АГРОФОРУМ.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 07.07.-14.07.2012 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.