1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. 18-та годишнина на Природен парк „Странджа”

18-та годишнина на Природен парк „Странджа”

Дирекцията на парка организира пътуване за представяне на резултатите от проект за опазване на редки и защитени растителни видове

Дирекцията на Природен парк „Странджа“ към Изпълнителната агенция по горите организира днес, 24 януари, специално пътуване за представяне на резултатите от проект „Опазване и възстановяване на редки и защитени растителни видове на територията Природен парк Странджа”. По този начин експертите от парка заедно с любителите на природата искат да отбележат 18-ия рожден ден на дирекцията. По време на обиколката ще бъдат представени специализирания разсадник за редки и защитени растителни видове, който е изграден по проект в местността „Качул”, както и експозицията „Редки и защитени растителни видове“ в горската сбирка в село Граматиково.

Дирекцията на Природен парк „Странджа” осигурява транспорт с автобус за всички желаещи. Сборният пункт е в 8.30 часа пред кафе-аперитив „Рай”, град Малко Търново.

Администрацията на Природен парк „Странджа” е създадена през ноември 1995 година от бившия Комитет по горите като Управление на Народен (тогава) парк “Странджа”. През 1998 година е преобразувано в Дирекция – юридическо лице на пряко подчинение на тогавашното Национално управление по горите (сега Изпълнителна агенция по горите) в Министерство на земеделието и горите. Своята дейност Дирекцията на Парка координира и с Регионална дирекция по горите - Бургас.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.