1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Новости от Väderstad

Новости от Väderstad

Rapid е обявена за най-добра сеялка за слети култури

Rapid на Väderstad е обявена за „Най-добра сеялка за слети култури в Русия” при проучване, проведено от Института за наука и технологии и селскостопанските колежи в цяла Русия.

Печелившият резултат е постигнат при обхватно проучване сред фермери географски разпръснати из цяла Русия. Повече от 1300 фермери вземат участие в проучването, а сред 161 различни редосеялки, Rapid е обявена за най-добре работеща сеялка. Смята се, че устойчивостта, увеличеното ниво на производителност и намалената необходимост от обработка на почвата преди сеитба лежат в основата при спечелване на наградата, когато фермерите са помолени да гласуват.

По време на изложението Агритехника в Хановер Väderstad акцентира на своя щанд на дисковия култиватор Carrier 925 XL, който е с по-големи дискове с диаметър 610 мм. Машината се предлага в две работни ширини – 12,25 м и 9,25 м. Ъгълът на атака на дисковете може да се фиксира индивидуално на всеки диск в 4 различни позиции. При стандартния дисков култиватор Carrier има подобрения при сечката, като рамената, които я държат, са малко по-извити и усилени. Също така компанията предлага нови дискове Crosscutter discs, които имат по-добър нарязващ ефект.

На Агритехника 2013 беше представена и сеялката за окопни култури Tempo, която може да бъде в три разновидности и в ширини от 4 до 12 реда. Новият представен модел беше Tempo R, която е навесна, с твърда рама и ширина то 12 реда. Тази пролет беше постигнат световен рекорд в Украйна и с 8-редова сеялка бяха засети 2120 дка царевица за 24 часа със средна скорост 18 км/ч с точност 95%. Разликата между сеялката Tempo и останалите сеялки на пазара е, че изсяването става под високо налягане. Това позволява работа при висока скорост, като точността и качеството на сеитба се запазва.

Сеялката Spirit 600C вече е оборудвана с хидравлична система Load Sensing, което означава, че тракторът автоматично регулира количеството на маслото, необходимо в дадения момент. Това се осъществява чрез високодебитна хидравлична линия за контрол между трактора и машината.

След разширени проучвания в доста държави, предстои да бъде пусната на пазара сеялката за полудиректна сеитба с торовнасяне Spirit 600C StripDrill. Машината ще навлезе на пазара с работна ширина 6 метра и ще се предлага с хидравлична система Load Sensing – чувствителна към натоварването. Ножовете на StripDrill са само 25 мм широки. Това гарантира отваряне на колкото е възможно по-тесен процеп и минимизира изискванията за мощност към трактора. Тесните зъбци, които са покрити с уякчен метал, допринасят за високия капацитет на машината, както и за отлична производителност при работна скорост от 15 км в час. В основата на широкия интерес към минималната обработка на почвата стои опитът в увеличаване на производителността, независимо дали годината е суха или с изключително много валежи.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.