1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. JCB празнува производството на десетхилядния си мотокар Teletruk

JCB празнува производството на десетхилядния си мотокар Teletruk

Десетхилядната юбилейна машина беше произведена с цветовете на английския флаг

Специалният JCB Teletruck в червено, бяло и синьо беше запазен за Biffa – една от най-големите компании в Обединеното кралство, занимаваща се с управление на отпадъците и ползваща огромен парк мотокари на JCB. Новата придобивка беше продадена от дилъра на JCB Уейтлинг, Лачестършир.

Ключовете за трибагрения мотокар TLT 35D 4x4 Eco (дизелов двигател, отговарящ на европейските еко стандарти, с активно 4х4 задвижване) бяха предадени на изпълнителния директор на Biffa Иън Уейклин от Лорд Бамфорд на празненство, организирано в световната централа на JCB, преди да бъде пуснат официално в употреба в центъра за обработка на отпадъчни материали в Западен Съсекс.

Иън Уейклин споделя: „От много време ползваме преимуществата, които предоставя JCB Teletruk, поради което имаме над 50 работещи от тези невероятни машини във всяка една наша фабрика в цяла Великобритания. Благодарение на доброто изнасяне на товара напред и възможността за товаро-разтоварни дейности странично на камионите се спестява време, място и най-вече пари, като това е жизнено важно за толкова конкурентна индустрия като нашата. Щастливи сме, че решихме да закупим този юбилеен модел, единствен в света, украсен в цветовете на нашия флаг.“

Юбилейният мотокар е с напълно оборудвана кабина и климатична система, набор от инструменти за работа с отпадъци и специална скоба за бали Cascade. Това е и един от първите модели, оборудвани с новия дизелов двигател Kohler с много нисък разход на гориво и Tier 4 Final/Stage IIIB стандарт за вредните емисии, който не само покрива най-новите директиви за изгорели газове без наличието на филтър за твърди частици, но и използва много по-малко гориво с повишена производителност в сравнение с по-старите модели.

Мотокарът JCB Teletruk, произвеждан в JCB Ютилити, фабрика в Чийдъл, е единственият мотокар в света с противовес, който е с възможност на повдигащия механизъм да може да се разпъва напред освен само да се движи нагоре и надолу, както са устроени останалите модели мотокари. Също така е и единственият индустриален мотокар с активно 4х4 задвижване, като това му дава възможността да работи на неравни терени или терени без предварителна подготовка за този тип машина. По този начин клиентите на компанията може да използват машината на места, които иначе се смятат недостъпни за работа за мотокари за извършване на голям диапазон от работни дейности посредством многообразието от приспособления.

 

Етикети JCB, Teletruck, Biffa, мотокар
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.