1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Гръцките фермери отново заплашват с масови протести

Гръцките фермери отново заплашват с масови протести

Правителството се опитва да постигне споразумение

Гръцките фермери отново заплашват с масови протести. Правителството се опитва да постигне споразумение, но опозицията напълно подкрепя исканията на фермерите. Започнаха преговорите на министира на аграрното развитие с представители на фермерите от цялата страна, информира БНР.

Вече втора седмица в аграрните райони се протестира срещу новото данъчно облагане и промените в условията по изкупуване на продукцията. Все още протестите се изразяват в струпване на трактори пред данъчните районни служби. Има силно напрежение сред работещите в аграрния сектор. Вече се очаква първият национален протест в събота в Солун по време на изложението "Агротика".

Днес срещата между министъра и фермерите е под заплахата от национални протести, които включват също затваряне на пътища. Фермерите очакват важно гласуване утре, 30 януари, в парламента, където се очаква да бъде приета новата данъчна рамка към сектор "Земеделие и животновъдство". Опозицията ясно заяви, че няма да подкрепи промени, които според тях унищожават аграрния сектор.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.