1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Пореден случай с натровени кучета в столичен квартал

Пореден случай с натровени кучета в столичен квартал

Полицията в София е потвърдила, че ще извърши проверка

За пореден случай с натровени кучета – бездомни и домашни, разказва в репортаж БНТ. Този път отровата е разхвърляна в столичния квартал "Лозенец" и по-конкретно в парка до Водната кула. Опасността е не е само за животните, а и за децата, които играят там.

Според живеещи в района обаче отровата е разхвърлена не само в парка, а и на други места в квартала. Починали са поне 7-8 кучета, сред които има и домашни любимци, и животни, за които са били полагани специални грижи от хора в района. Събрани са и три чувала умрели гълъби. Намерена е разхвърляна храна с отрова – тарелки с кайма за кучетата и риба за котките. "Очевидно е била доста скъпа акция", коментират столичани от квартала.

Според Явор Гечев от Фондация "Четири лапи" разхвърлянето на отрова може да е дело на нов в квартала човек – новодомец или работещ в офис в района. Работа е на полицията да установи това, подчертава Гечев и добавя, че е честа практика полицията да не приема сигналите за отровени животни. "Има една много погрешна приоретизация на случаите от гледна точка на последиците, а не от гледна точка на потенциалната опасност", обяснява той.

Полицията в София е потвърдила, че ще извърши проверка по поредицата сигнали за отровени животни в "Лозенец", съобщава БНР. Първият сигнал е получен в Четвърто РУП на 29 януари, уточняват от СДВР. Тогава собственик на куче е съобщил, че животното е умряло след разходка в района на булевард "Джеймс Баучер". По-късно са получени сигнали за още измрели животни вследствие на разпръсната отрова. Ако при проверката бъде намерена отрова, вероятно ще бъде образувано досъдебно производство, обясняват от МВР.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.