вторник, 23 Юли 2019, 01:33
Агрофорум АгроКомпас Мобилна версия
03 Фев 2014 14:30 | Новини

Пореден случай с натровени кучета в столичен квартал

Полицията в София е потвърдила, че ще извърши проверка

Пореден случай с натровени кучета в столичен квартал
Оцени статията
|
Ключови думи: кучета, Лозенец, отрова, София

За пореден случай с натровени кучета – бездомни и домашни, разказва в репортаж БНТ. Този път отровата е разхвърляна в столичния квартал "Лозенец" и по-конкретно в парка до Водната кула. Опасността е не е само за животните, а и за децата, които играят там.

Според живеещи в района обаче отровата е разхвърлена не само в парка, а и на други места в квартала. Починали са поне 7-8 кучета, сред които има и домашни любимци, и животни, за които са били полагани специални грижи от хора в района. Събрани са и три чувала умрели гълъби. Намерена е разхвърляна храна с отрова – тарелки с кайма за кучетата и риба за котките. "Очевидно е била доста скъпа акция", коментират столичани от квартала.

Според Явор Гечев от Фондация "Четири лапи" разхвърлянето на отрова може да е дело на нов в квартала човек – новодомец или работещ в офис в района. Работа е на полицията да установи това, подчертава Гечев и добавя, че е честа практика полицията да не приема сигналите за отровени животни. "Има една много погрешна приоретизация на случаите от гледна точка на последиците, а не от гледна точка на потенциалната опасност", обяснява той.

Полицията в София е потвърдила, че ще извърши проверка по поредицата сигнали за отровени животни в "Лозенец", съобщава БНР. Първият сигнал е получен в Четвърто РУП на 29 януари, уточняват от СДВР. Тогава собственик на куче е съобщил, че животното е умряло след разходка в района на булевард "Джеймс Баучер". По-късно са получени сигнали за още измрели животни вследствие на разпръсната отрова. Ако при проверката бъде намерена отрова, вероятно ще бъде образувано досъдебно производство, обясняват от МВР.

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker