1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Иззети са 1 930 метра рибарски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА Стара Загора и Кърджали

Иззети са 1 930 метра рибарски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА Стара Загора и Кърджали

Снимка:

Заловени са двама бракониери

Заловени са двама бракониери и са иззети общо 1 930 метра рибарски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА Стара Загора и Кърджали по водоеми.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Стара Загора и доброволци са извършили нощна проверка на язовир „Жребчево“. По време на извършен обход по суша и вода, в местностите „Опашката“, „Лъката“, „Лавандулата“ и „Паничерево“ са открити и извадени от водата общо 1400 метра бракониерски мрежи с големина на окото 50 мм. Уловената в тях 103 кг риба /платика, морунаш и бяла риба/ е дарена на „Зелени Балкани“. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител на нарушението.

Инспектори от ИАРА Стара Загора са извършили планирана проверка и на баластриерите в землището на с. Зимница, община Мъглиж. Там са забелязани две лица да пускат мрежи във водата посредством вътрешни гуми. Нарушителите са заловени и са им съставени актове за извършване на нерегламентиран стопански риболов, съгласно ЗРА. От нарушителите са конфискувани общо 280 метра бракониерски мрежи пуснати във водата. Уловената в мрежите риба /3 бр. каракуда по 350 гр, 1 шаран – 700 грама, 1 сом – 1 кг/ е върната обратно във водата.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали са извършили проверка на язовир „Студен кладенец“. Открити и извадени от водата са 5 броя бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 250 метра. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.