1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. След нелеп пътен инцидент в Гърция загина директорът на Северозападното държавно предприятие

След нелеп пътен инцидент в Гърция загина директорът на Северозападното държавно предприятие

Погребението на инж. Юри Миков ще бъде на 22 април от 13:00 ч. в Централните софийски гробища

Вчера, 16 април, след нелеп пътен инцидент в Гърция се разделихме с нашия колега и приятел инж. Юри Миков, директор на Северозападното държавно предприятие. Загубихме един истински професионалист, човек, приятел и съпруг, отдал целия си живот за българската гора.

Изказваме нашите най-искрени съболезнования към семейството му. В този труден момент ние сме съпричастни с мъката и болката на най-близките му хора. Потресени сме от опитите да се политизира една човешка трагедия и да се петни паметта на нашия колега и приятел, посочва в съболезнователен адрес екипът на МЗХ.

Съзнаваме, че предизборната обстановка ще подтикне мнозина да се възползват от една или друга възможност за спечелване на политически дивидент. Убедени сме обаче, че това е недопустимо, когато става дума за загуба на човешки живот. Призоваваме всички български медии и политици да се въздържат от лъжи и манипулации с паметта на инж. Юри Миков и да проявят смирение пред скръбта на семейството му, съобщават от пресцентъра на МЗХ.

Погребението на инж. Юри Миков ще бъде на 22.04.2014 г. от 13:00 ч. в Централните софийски гробища.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.