1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Град Варна ще се превърне в столица на виното

Град Варна ще се превърне в столица на виното

Снимка:

Мястото на събитието е Дворецът на културата и спорта този петък, събота и неделя

Морският ни град Варна в края на месеца ще се превърне в столица на виното. За втора поредна година на територията му ще се проведе национален Фестивал „Вино и храна“ с подкрепата на общината. Мястото на събитието е Дворецът на културата и спорта този петък, събота и неделя, (25-27 април).

На изложението се очаква да бъдат представени 46 изби, а само за сравнение ще отбележим, че на последната пловдивска „Винария“, където традиционно се правят такива фестивали, имаше едва 10. Все пак обаче Варна е вторият по големина пазар на вина у нас след София. Край морето най-масово се предпочитат белите вина и розетата, показват поръчките на хотелите и ресторантите през лятото.

Срещу куверт от 15 лв. посетителите ще могат да хапнат свинско с черен трюфел, печено агнешко с лимец, коприва, аспержи и други вкуснотии. Панаирът няма да има състезателен характер, а ще заложи на директното договаряне и дегустациите на вина с помощта на квалифицирани консултанти, пише „Труд“.

Освен това ще бъдат организирани няколко семинара. Сред темите, които ще бъдат обсъждани, са „Импровизации на тема Кафе“, „Белите вина: Нов хоризонт за българските изби“ и „Неделна фиеста на сетивата: Вино и сухи мезета“. Всички семинари ще бъдат с предварително записване до изчерпване на местата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.