1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. НИМХ: Облачността ще е значителна, на много места ще вали дъжд

НИМХ: Облачността ще е значителна, на много места ще вали дъжд

Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 17° и 22°

Облачността ще е значителна. На много места ще вали дъжд. Интензивни и придружени с гръмотевици ще са валежите след обяд в югозападната половина от страната, докато в североизточната ще са само на отделни места и предимно слаби. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус". Ще се усили източният вятър, в Дунавската равнина и източните райони на Горнотракийската низина, умерен. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 17° и 22°, в София: 17° - 18°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен източен вятър. Максималните температури по крайбрежието ще са между 15° и 18°. Температурата на морската вода е 12°-14°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала с тенденция вечерта да се усили.

Над планините ще бъде облачно, мъгливо и ще вали дъжд, само в най-високата част на Рила и Пирин - сняг. Ще се развият и гръмотевични бури. Ще духа умерен и силен изток-югоизточен вятър, по-слаб в Рило-Родопската област, но по време на гръмотевичните бури ще е с променлива посока и скорост. Максимална температура на 1200 метра - около 12°, на 2000 метра - около 5°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.