1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. България и Австрия ще си сътрудничат в областта на горското стопанство

България и Австрия ще си сътрудничат в областта на горското стопанство

Целта е обмяната на опит и информация за функциите на горите и предотвратяването на природни бедствия, като наводнения и свлачища.

 

България и Австрия са заинтересовани от задълбочаване и продължаване на сътрудничеството в областта на горското стопанство. Това стана ясно при срещата на зам.-министър Стефан Юруков с Фриц Зингер и Хуберт Зигел от австрийското Федерално министерство на земеделието, горите, околната среда и водите.

Двамата са в България за участие в откритата днес международна работна среща между партньорите по проект "Планинска горска мрежа", домакин на която е Националното управление по горите.

Целта е обмяната на опит и информация за функциите на горите и предотвратяването на природни бедствия, като наводнения и свлачища. По време на разговора беше дискутирана възможността и отправена покана от представителите на австрийското министерство техни български колеги да повишат квалификацията си по теми, свързани със стопанисване на планинските гори и насърчаване на дребните собственици да се сдружават за съвместно стопанисване на имотите им.

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.