1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Фермерите вече могат сами да изтеглят цифрови данни за площите си

Фермерите вече могат сами да изтеглят цифрови данни за площите си

В системата има ръководство за работа с цифровите данни

Кандидатите за Директни плащания 2014 г. могат сами да изтеглят цифрови географски данни (графична информация) за парцелите, които са декларирали за подпомагане. Те се намират във връзката „Система за индивидуална справка по Директни плащания” на началната страница на ДФ „Земеделие" - РА. Достъпът до нея е чрез потребителското име и персоналния код от заявлението за директни плащания. В самата система за справка има и ръководство за работа с цифровите данни, както и инструкции за въвеждането на потребителското име и паролата.

Цифровите данни се предоставят в .shp (shape) формат. Shape файловете са геометричен географски формат за запис на пространствено местонахождение и атрибутна информация на географски обекти. Системата генерира следните файлове, в проекция UTM zone 35N:

  • PRC_.shp – Геометрия на земеделските парцели
  • PRC_.shx – Индекс към геометрията на обектите
  • PRC_.dbf –  Привързан dBASE файл (база данни) с атрибутна информация; съдържа данни за декларираните култури и  схеми за всеки парцел
  • BZS_.shp – Геометрия на земеделските парцели
  • BZS_.shx – Индекс към геометрията на обектите
  •  BZS_dbf   – Привързан dBASE файл (база данни) с атрибутна информация; съдържа данни за местоположението на блоковете на земеделското стопанство и кампанията, за  която се отнасят данните.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.