1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Професионалните фермери по цял свят залагат на техниката на Fendt

Професионалните фермери по цял свят залагат на техниката на Fendt

На годишна пресконференция в замъка Нойшваинщайн беше представен нов четириколесен трактор Fendt Vario 1050

Fendt събра журналисти от цял свят на своята годишна пресконференция в замъка Нойшваинщайн. Единствената компания, която някога е получавала правото от германското правителство да проведе годишната си пресконференция тук е Fendt. И това не е случайно, тъй като всеки втори германски фермер работи с техниката на този бранд. Компанията само през тази година е инвестирала 74 милиона евро в научно-развойна дейност. В научно-изследователският център в Марктобердорф, където се проведе миналогодишната пресконференцията на компанията работят 400 инженера и изследователи, които създават новите трактори и комбайни.

На събитието беше представен нов компактен четириколесен трактор Fendt Vario 1050. Това се случи половин година преди официалното излизане на серията на пазара.

Машината е с мощност 500 к.с., а серията включва модели с мощност 330-500 к.с. Тракторът е предназначен за световните пазари и особено за Северна Америка, но е много практичен и за добруджанските полета. Очаква се  Fendt Vario 1050 да стигне до фермерите едва от догодина, въпреки че нетърпеливи земеделски производители могат да го поръчат още сега.

Другата новина, която е особено интересна за българските фермери, е че вече всички трактори на Fendt ще се произвеждат и във версия Power. „Версията Power означава, че клиентите получават същото професионално качество на машините Fendt, но ще разполагат с по-малко вградени екстри. Така цената на машините ще бъде по-ниска, което е добре за стопани, които искат да имат перфектни машини, но нямат възможност да си ги позволят във вариант с много допълнителни екстри. Разбира се, след време машините могат да бъдат надградени с всички възможни опции“, обясни Яна Какарашева, продуктов мениджър на Fendt в компания Златекс, официален представител на бранда за България.

По думите на Мартин Рихенхаген, председател, президент и генерален директор на корпорация AGCO, Fendt предлага високотехнологични решения за професионалните фермери, които хранят света. Брандът е водещ в световния концерн по научни разработки и създава пълен асортимент от машини от премиум клас, покриващи диапазона на мощност от 70 до 500 к.с. при тракторите и от 180 до 500 к.с. при комбайните.

Петер-Йозеф Паффен, вицепрезидент на AGCO и президент на Fendt, сподели, че продажбите на бранда през 2013 година са достигнали рекордното ниво от 17 837 броя, което е с 20 на сто повече от предходната година, а оборотът на компанията за миналата година  е 2 млрд. евро. За 2014 година от Fendt са си поставили амбициозната цел от 20 000 машини.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.