1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Новата система Тelematics от Case IH

Новата система Тelematics от Case IH

AFS Connect 2.0 за по-висока ефективност при земеделските машини

Новата AFS Connect 2.0 Telematics система събира, обработва и предава данните за машините, като същевременно предлага наблюдение и възможности за управление на машината с най-съвременните технологии. С новото AFS Connect Telematics решение Case IH предлага иновативна система за всичките си трактори и комбайни. Основните данни за машината непрекъснато се прехвърлят в компютъра на клиента чрез интернет.

Това дава на предприемачите и фермерите постоянен достъп до всички данни за машините, дори когато машините работят, като по този начин се дава възможност за много нови приложения в наблюдението на машината, управлението ѝ, услуги и търговски анализ.

AFS Connect Telematics системата непрекъснато събира, обработва и предава данните на машината в специален уеб портал. Тези данни след това могат да бъдат възстановени чрез интернет връзка от компютър или мобилно устройство, като например смартфон или таблет. Това дава на земеделските производители и предприемачи постоянен достъп до ключови данни за машините. Със системата AFS Connect telematics е по-лесно да планирате работата по поддръжката.


afs_2_web_496

Таблото за управление на AFS събира и анализира важни параметри на машините, включително и на оборотите на двигателя, температурата на хидравличното масло и налягането, както и нивото на горивото, като представя тези данни като графики. Операторът може да избере от широк набор от справки, като в работната площ може да се изчисли средният добив, нивата на влага при прибиране на реколтата.

Информацията може също да бъде изпратена чрез SMS директно към машината чрез уеб портала на AFS Connect.

afs_display_messaging_597

Освен това системата се отличава с някои специални технологични характеристики. Например, AFS Connect на Case IH разполага с непрекъсната честота на обновяване в интервал от една минута. В допълнение, всеки потребител може да получи актуализация в реално време на 30 минути на ден за машината.

Модулът на Telematics има два сигнала за наблюдение, допълнителни сензори и превключватели. Това означава, че системата може да се адаптира бързо към специалните приложения.

afs_002_462


"Новата система AFS Connect 2.0 осигурява на фермерите и предприемачите, работещи на няколко машини, важен виртуален инструмент. Системата предлага увеличаване на ефективността на наблюдението, но по-важното е, че позволява работа с машините, които трябва да бъдат анализирани по всяко време. Това означава, че преките сравнения могат да се правят между различни машини в едно и също поле", казва Ули Сомер, ръководител на решения за прецизно земеделие в Case IH.

AFS Connect е на разположение за комбайните Case IH, както и за сериите трактори на Case IH Puma, Magnum и Quadtrac. Основният пакет също така осигурява съвместимост с други производители на селскостопански машини.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.