1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Слаб интерес към аграрните науки в Тракийския университет

Слаб интерес към аграрните науки в Тракийския университет

Най-много свободни места има по специалността зооинженерство

Най-слаб е интересът към аграрните науки в Тракийския университет, съобщи ректорът проф. Иван Станков преди началото на новата учебна година. Според него, това е съвсем обяснимо. В България земеделието е окрупнено и няма нужда от специалисти.

Животновъдството се развива на дребно и също няма нужда от експерти, смята проф. Иван  Станков. Медицинските специалности и тази година остават сред най-желаните за кандидат студентите в Тракийския университет в Стара Загора. Висок остава интересът към ветеринарната медицина.

61 са все още незаетите места в Тракийски университет Стара Загора. Най-много свободни места има по специалността зооинженерство - 30 и по специалността рибарство  и аквакултури - 18 места", каза още  проф. Иван  Станков.

Той уточни, че по този повод на 9 септември ще бъде проведен конкурсен изпит под формата на тест по биология за желаещите кандидат-студенти.

Новата учебна година Тракийският университет ще посрещне и с три нови учебни аудитории. Обновена е  още базата по репродукция и микробиология на Ветеринарно-медицинския факултет, което ще позволи през март догодина да бъде завършен процесът по европейско акредитиране на факултета.

Към университета са създадени и два нови центъра - национален център за следдипломно обучение в земеделието и Център за върхови постижения.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.