1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Напрежението между Украйна и Русия не оказва влияние върху пазара на пшеница

Напрежението между Украйна и Русия не оказва влияние върху пазара на пшеница

Прибирането на пролетната пшеница в САЩ е успешно

euralis_newsletter_header_1_448

Основните елементи на търговията отразяват тежкия баланс. Украйна и Русия имат силно присъствие на пазара за износ на пшеница. Напрежението между двете страни не оказва влияние върху търговската дейност, но създава на световния пазар напрежение.

Прибирането на пролетната пшеница в САЩ е успешно и започва в Канада. На пръв поглед качеството на пшеницата е добро. Австралия може да бъде фактор в растежа на цените през следващите месеци, ако сухото време продължава. Но за сега, това не оказва влияние на пазара, тъй като пшеницата е в добро състояние.

При царевицата, очаква се да има висок добив в САЩ, както и в ЕС. Украйна трябва значително да присъства на пазара на износа. Няма фактор в подкрепа на цените, освен търсенето на царевица в Китай. Производствен риск поради сушата все още е налице, но потенциалното производство в Китай е трудно да се проследи. Не се забелязват никакви признаци на значителен внос на този етап. Производствените рискове са по-маловажни, тъй като Китай създаде резерви през 2014 г., както и глобалното предлагане е в състояние да осигури този пазар.

Бюлетинът се подготвя от ODA GROUP и се предоставя от фирма ЕУРАЛИС СЕМЕНА

euralis_newsletter_bottom_1_448

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.