1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Документи по схемата „Училищен плод” се приемат до 23 септември

Документи по схемата „Училищен плод” се приемат до 23 септември

До момента са приети общо 71 заявления от цялата страна

Училищата и детските градини могат да подават документите за участие в схемата „Училищен плод” до 23 септември 2014 година в областните дирекции на ДФ „Земеделие”. Приемът започна на 15 август, като до момента са приети общо 71 заявления от цялата страна. Кандидатите за участие по схемата са обособени в три групи. Това са учебни заведения, еднолични търговци, търговски дружества и кооперации, организации на производители на плодове и зеленчуци, както и общините. Важно за директорите на детските градини и училищата е, че могат да кандидатстват по схемата само чрез един заявител.

За учебна 2014/2015 година по схемата са предвидени 10,5 млн. лв. През кампанията на дете ще се полагат свежи плодове и зеленчуци на обща стойност 27,29 лева без ДДС. Запазва се стойността на порция – 0,68 лв. без ДДС. За тази учебна година има очаквания, че схемата „Училищен плод” ще стигне до 352 хиляди деца, което е повече от миналата година. През учебната 2013/2014 от подпомагането се възползваха близо 320 хиляди деца. Те ще бъдат от всички групи в детските градини, както и ученици от подготвителен до четвърти клас.

В срок до 31 октомври 2014 г. на интернет страниците на ДФ „Земеделие” - http://www.dfz.bg/ и на „Училищен плод” - http://schoolfruit.dfz.bg/ ще бъдат публикувани и списъците с одобрените изпълнители. Те ще трябва да доставят свежите плодове и зеленчуци в детските градини и училищата от 1 ноември 2014 г. до 31 май 2015 г.

Образци на документите и указанията за кандидатстване са обявени на интернет страницата на схемата - http://schoolfruit.dfz.bg/index.php?p=articles&area=1&action=displayarticle&id=4&name=neobhodimi-dokumenti

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.