1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Проектът на Националния план за управление на отпадъците за периода 2014-2020 г. премина външно съгласуване

Проектът на Националния план за управление на отпадъците за периода 2014-2020 г. премина външно съгласуване

Проектът на плана ще бъде внесен в Министерски съвет в средата на месец ноември

Проектът на Националния план за управление на отпадъците за периода 2014-2020 г. премина външно съгласуване  и съгласуване на схемата за консултации и съдържанието на Доклада за екологична оценка (ЕО). Към момента се изготвя доклад за екологична оценка и нетехническо резюме, които ще бъдат публикувани днес, на страницата на МОСВ за обществен достъп по реда, определен с чл. 20 на Наредбата за условията и реда за извършване на екологична оценка на планове и програми. 

След отразяване на резултатите от консултациите в доклада за екологична оценка ще бъде подготвено искане за издаване на становище по ЕО.  След издаването му и отразяване препоръките и резултатите от процедурата по екологичната оценка в окончателния вариант на Националния план, проектът на плана ще бъде внесен за приемане в Министерски съвет. Очаква се това да стане в средата на месец ноември. 

Графикът за приемане на Националния план за управление на отпадъците и провеждане на процедурата по екологична оценка, беше публикуван на 22.08.2014г. на интернет страницата на МОСВ. В него са определени стъпките при изработването на националния план до приемането му от Министерски съвет и схемата за провеждане на консултации по процедурата за екологична оценка:   http://www.moew.government.bg/?show=konsultacii&kid=119

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.