1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Павликени получава над 20 милиона лева за подобряване на инфраструктурата и бизнес средата в общината

Павликени получава над 20 милиона лева за подобряване на инфраструктурата и бизнес средата в общината

Рехабилитацията на общински пътища край с. Недан се осъществява по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони”

Община Павликени получава над 20 млн. лева по пет проекта за подобряване на инфраструктурата и бизнес средата, финансирани от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г. Това съобщи зам. изпълнителният директор на ДФ „Земеделие“ Живко Живков, който заедно с кмета на общината инж. Емануил Манолов направи първа копка по проект за рехабилитация на 15.5 км общински път край село Недан.

Живко Живков допълни, че четири от одобрените проекти на община Павликени са по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” и са в процес на реализация. За тяхното осъществяване се предоставят малко над 18,6 млн. лв. Петият одобрен проект на общината е по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места”. Той е на стойност над 1,4 млн. лв., а средствата по него са отпуснати за реконструкция на централния площад „Свобода” в град Павликени.

Рехабилитацията на 15.5 км общински пътища край с. Недан се осъществява по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” от програмата и е на стойност близо 5,5 млн. лв. Това е първият от двата проекта за реконструкция на пътищата в община Павликени, които бяха одобрени през миналата година за близо 11,4 млн. лв.

На церемонията по първа копка присъстваха кметовете на всички осем населени места - с. Недан, с. Бутово, с. Димча, с. Върбовка, с. Караисен, с. Батак, с. Сломер и общинския център в Павликени, които ще бъдат свързани от обновения пътен участък.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.