1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Часове до старта на " LANDINI 130 часа издръжливост"

Часове до старта на " LANDINI 130 часа издръжливост"

На специална офроуд писта тракторът Landini 7 Серия ще опита да постави рекорд за издръжливост за интервал от 130 часа

Само часове ни делят от старта! Световният футболен шампион Джанлука Дзамброта ще управлява трактора Landini през първия ден от теста за издръжливост. След него на волана ще се изредят множество италиански и европейски журналисти. Сред официалните гости е Министъра на селското стопанство на Италия Маурицио Мартина. Осем спонсори-фирми ще участват в събитието, като подкрепят Landini от името на своите брандове.

"Landini 130 часа издръжливост" е събитие, организирано от Argo Tractors Group в чест на 130-ия рожден ден на бранда LANDINI и ще започне тази сутрин. Световният шампион по футбол Джанлука Дзамброта ще управлява трактора Landini 7-215 по офроуд пистата на "Il Ciocco", имение в Barga di Garfagnana, област Lucca в Италия.

Двигателят на трактора няма да се изключва в течение на 130 часа, като по 1 евро за всеки изминат километър ще бъде предвидено за дарение от Argo Tractors на училище в района на завода. Паузи ще има на всеки час само за смяна на операторите и за презареждане с гориво. Измежду пилотите-участници от 14 държави са известни европейски журналисти от различни сектори - автомобилна индустрия, офроуд, ветроходство и моторни спортове, включително български журналисти от популярни агро-медии (Агро Ти Ви, agro.bg, fermer.bg, tractor.bg), които ще осведомяват за протичането на теста.

Техническият екип, който ще се грижи за трактора по време на изпитанието, включва високо-квалифицирани специалисти от Argo Tractors и от останалите спонсориращи фирми, които ще подкрепят италианския бранд в това приключение.

Сред тях са FTP Powertrain Technologies и ZF, световно-известни производители на двигатели и трансмисии, използвани в тракторите Landini. Възможността да подложат на тест за надеждност своите компоненти привлича тези компании, още повече че друга световно известна група Rexroth-Bosch ще осигури поддръжката и мониторирането в реално време на всички възли от хидравликата и електрониката.
Задача на MICHELIN и гумите XeoBib® ще бъде да трансформират въртящия момент в стабилно, прогресивно и безаварийно движение.

Автоматичната климатизация в кабината e на DENSO и ще регулира температурата и влажността според индивидуалните предпочитания на всеки от пилотите. Последно поколение седалка с въздушно окачване GRAMMER ще отчита теглото на всеки пилот и спрямо него автоматично ще регулира нивото на омекотяване на вибрациите по време на движение.

Производителят на резервоари за гориво и AdBlue® ADAM PUMPS със своя екип ще се грижи за презареждане за гладкото протичане без прекъсване на теста до събота, 11-ти октомври с изминаване на максимално разстояние.
На финала ще се включи и осмият партньор - Marchesi De'Frescobaldi с прекрасните си италиански вина, които ще вдигнат още повече градуса на участниците.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.