1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Предстои 21-то издание на БУЛПЕК

Предстои 21-то издание на БУЛПЕК

Да си част от изложението е въпрос на професионална чест

Федерацията на хребопроизводителите и сладкарите в България отбелязва през 2014 г. 21 години от създаването си, доказателство за авторитет и значимост за специалистите и производителите на хляб, хлебни, сладкарски, шоколадови и захарни изделия. В дните на изложението БУЛПЕК, на което Федерацията е съорганизатор, и тази година професионалистите от бранша ще имат възможност да намерят решения за цялостния цикъл на производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия, да обменят опит със свои колеги както от България, така и от чужбина, да намерят нови партньори, да участват в деловата програма.

„БУЛПЕК е мястото, в което ние премерваме пулса на времето, мястото, на което разговаряйки с търговците, разбираме накъде върви пъзарът в България“, подчерта Мариана Кукушева, председател Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България.

Тази година БУЛПЕК ще е с професионален акцент върху постиженията на техниката на пакетиране от разградими материали, вкусове на регионални продукти, нови сладкарски изделия и видове хляб, иновативни продукти с нетрадиционни пълнежи и категорично ще се коментира визията на бранша за следващата година. В деловата програма е включено провеждането на кръгла маса „Хлябът – храна на боговете и на хората от 21 век“.

Инициативата, която за първи път се провежда в България, е съпътствана от гост-експерти като проф. Донка Байкова от Съюза на диетолозите, доц. Веселка Дулева от Института по хигиена на храненето, представители на Министерството на здравеопазването, много производители. Всички те ще декларират с научни обосновки, че хлябът е в основата на пирамидата на човешкото хранене.

Да си част от изложението е въпрос на професионална чест и възможност да покажеш, че присъстваш на пазара. Мариана Кукушева благодари на Интер Експо Център, без които БУЛПЕК би бил невъзможен. По думите й това е изключително лоялен партньор, с изключително добра база за професионално представяне.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.