1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Френският министър на земеделието Стефан Льо Фол посети българския щанд на SIAL 2014

Френският министър на земеделието Стефан Льо Фол посети българския щанд на SIAL 2014

По време на обиколката министрите Грудев и Льо Фол дегустираха традиционни български продукти

Френският министър на земеделието, хранително-вкусовата промишленост и горите и говорител на френското правителство Стефан Льо Фол посети българския щанд на изложението за хранително-вкусова промишленост SIAL 2014. Той беше посрещнат от българския министър на земеделието и храните Васил Грудев и българския посланик в Париж Н. Пр. Ангел Чолаков. По време на обиколката министрите Грудев и Льо Фол дегустираха традиционни български продукти, както и иновативни екопроизводства. На изложението министър Грудев се срещна и с неговия чешки колега Мариан Юречка. Заедно с Льо Фол те обсъдиха  прилагането на Общата селскостопанска политика, както и политиката в млечния сектор.

Българският щанд беше един от петте, които бяха включени в обиколката на Льо Фол. Той е разположен на площ 300 кв. м., като в него участват над 40 фирми от различни сектори на хранително-вкусовата промишленост от България. Това е най-голямата изложбена площ, която страната ни е имала на подобно изложение във Франция. Освен традиционните български продукти присъстваха и производители на биопродукти, като българска фирма беше удостоена и с номинация за иновативен продукт от организаторите на изложението. Щандът на България е финансиран по проект на Оперативна програма "Конкурентоспособност" на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. В проекта е включена и търговска мисия, в която участват 15 български фирми, като целта е да бъдат осъществени търговски контакти с потенциални партньори. В рамките на изложението участват и 18 самостоятелни изложители представени в специализираните секторни палати.

Изложението SIAL e най-голямата специализирана проява в областта на хранително-вкусовата промишленост. За периода 19-23 октомври се очакват над 6 300 изложители от 105 страни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.