1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Германия изплаща обезщетения на засегнати от руското ембарго

Германия изплаща обезщетения на засегнати от руското ембарго

За ябълки се изплащат максимум 17 евро на 100 килограма

Обезщетения за изтеглени от пазара ябълки, круши и зеле ще получат германските производители. Федералното министерство на земеделието в Берлин е издало съответната наредба, писа agrarheute.

Заявления за финансовата помощ могат да се подават до края на годината. За членове на производителски организации молбите се подават от съответната организация, индивидуални стопани ги подават сами до земеделските служби по места.

От Европейския съюз Германия е получила бюджет, с който да обезщети иззети от пазара 13 хиляди и 100 тона ябълки, 2 хиляди тона круши и хиляда тона зеле. За ябълки се изплащат максимум 17 евро на 100 килограма, сумата за круши е 24 евро, а за зеле – 6 евро. Крайната сума зависи от това дали заявените количества надвишават бюджета. При надвишаване стопаните ще получат съответно по-малко средства, за да има пари за всички.

Количествата, които не достигат до пазара, се раздават безплатно на социални институции и благотворителни организации, както и на места за лишаване от свобода.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.