1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. LANDINI: Новости на EIMA 2014

LANDINI: Новости на EIMA 2014

Цялостна промяна в гамата трактори

През 2014 г. Landini отбелязва 130-годишнина, което е уникална възможност за представяне на нови технологии от италианския бранд, известен с голямата си страст и отдаденост в тракторостроенето. Марката Landini е със стабилен ръст през дългата си история в производството на земеделска техника и непрекъснато в стремеж за максимално съобразяване с изискванията на земеделците в глобален мащаб.

Цялостната промяна в гамата трактори Landini започна преди повече от две години и сега с последните подобрения ще бъде представена в завършения си вид за 2015 г.

Освен обновяването на самите трактори, производствените линии на фабриките във Фабрико, Сан Мартино ин Рио и Лудзара внедриха нови процеси, бяха разширени и реорганизирани в съответствие с най-новите стандарти в организацията на производството с единствена цел: да се произвежда продукт с максимално качество. Подобренията на цялата гама трактори включват нов стайлинг с атрактивен дизайн отвън и изключителен комфорт и материали с по-голяма издръжливост вътре в кабината.

Машините, които ще бъдат представени на EIMA, ще отразяват големите инвестиции и пълната отдаденост на целия екип специалисти в Argo Tractors.

Новата серия 6L е развитие на Landpower, истински здрав „работен кон”, с 3 модела: 6-145L (143 к.с.), 6-160L (163 к.с.) и 6-175L (176 к.с.), всички оборудвани с 4,5-литров двигател с 16 клапана и система за Селективна каталитична редукция на изгорелите газове (Tier4i). Двигателите са изключително икономични и заедно с горивния резервоар от 270 л позволяват дълги часове работа до презареждане с гориво.


serie-6l-14s1271ok_500
Тракторите от серия 6L са идеални за всякакви операции в стопанството, а оборудвани с челен товарач са подходящи и за животновъдни ферми. Широко отваряемият капак осигурява лесен достъп до отсека на двигателя за обслужване и почистване на радиаторите. Серия 6L предлага механична трансмисия 18+18 предавки, а като опция може да се избере хидромеханична с 3-диапазонна Powershift с 54+18 предавки.

Предлага се и опция за пълзящи скорости при операции, които ги изискват (с 410 м/ч минимална скорост). Мощната хидравлична система осигурява дебит 87 л/мин плюс 38 л/мин за кормилното управление и до 5 допълнителни хидроразпределителя. ВОМ работи при две скорости и има за удобство функция за управление отвън. Задната навесна система с електронно управление е с товароподемност до 8400 кг, докато предният навес с товароподемност 3500 кг и предният ВОМ са опционални. Мощни и съвременни, новите трактори от серия 6L с подобрен интериор и нови цветове в кабината са в пълен синхрон със стилната визия на цялата гама Landini.

5h_new_cab_500

Серия 5Н е с нова кабина, създадена за максимален комфорт, отлична видимост и лесен достъп на оператора. Създадена и произвеждана в заводите на Argo Tractors в Италия, кабината на Landini 5H е с равен под и 4-колонна структура, която осигурява много добра видимост. В кабината се забелязва изключителното внимание към всеки детайл. Стилно и добре осветено арматурното табло се регулира и накланя заедно с волана, осигурявайки на водача отлична видимост при управление на трактора. При досегашната кабина на 5Н филтрите бяха монтирани на тавана, а сега са вградени в задните колони – решение, което изравнява покрива на кабината и намалява височината на трактора, а самите филтри по-лесно се почистват и сменят. 5Н има и редица други подобрения, сред които повишен дебит на хидравличната система – 63 л/мин + 30 л/мин за по-бърза работа на прикачен инвентар, например челен товарач; както и по-голям резервоар за гориво с обем 120 л. Трансмисията може да бъде Powershuttle или Synchro Shuttle, в зависимост от предпочитанията на клиентите, като и двете разновидности са с голям избор от работни скорости и намалени обороти на двигателя при транспорт. Серията 5Н включва четири модела от 88,5 до 113 к.с. с Dual Power система при моделите с Powershuttle за автоматично осигуряване на допълнителна мощност и въртящ момент.

serie_4__small_range_500

Друга новост са допълнителните нови по-малки модели, добавени към серия 4: 4-060, 4-070 и 4-080, съответно с мощност 64, 69 и 76 к.с. Те са и по-компактни по размери от останалите трактори в серията 4-090, 4-100 и 4-105 и са с механична трансмисия с 12 предни и 12 задни скорости, а като опция се предлага електро-хидравличен реверс с „modulation control” (управление на модулацията при превключване на посоката). Допълнителна опция е налична за „пълзящи” скорости (16+16). Тези нови модели се предлагат и без кабина и са израз на философията на Landini за универсална машина в ниския мощностен диапазон, идеална за всякакъв вид операции в стопанството – от сенокос до работа с челен товарач. Ширината на компактните модели от Серия 4 може да достигне 1,73 м с гуми 12.4R36, което ги прави подходящи за работа в лозя и овощни насаждения. Двигателят е Deutz T4f без филтър за твърди частици и последваща регенерация. Дебитът на хидравличната система е 49 л/мин + 28 л/мин за кормилното управление, за повече функционалност има до 5 допълнителни хидроразпределителя и допълнителен отпред за челен товарач.

Механично управляемият заден навес осигурява 2700 кг товароподемност, която може да се повиши до 3400 кг с допълнителен цилиндър. Предният мост има система против приплъзване и електрохидравлично блокиране на 4-те колела и осигурява максимален ъгъл на завиване за тесните пространства, в които тези трактори работят.

Сред иновациите на Landini, които ще бъдат представени на EIMA 2014, са тракторите с еднакви гуми от серия 9000, които ще бъдат показани без кабина, но ще се предлагат и варианти с кабина. Новата серия 9000 включва два модела: 9095 с 85 к.с. и 90105 с 95 к.с. Трансмисията осигурява 16 предни + 16 задни предавки с механичен реверс, а „creeper” за пълзящи скорости влиза в стандартното оборудване. Задната навесна система е с капацитет 2300 кг, а хидравличният кръг е с 50 л/мин дебит + 31 л/мин за двата задни разпределителя и с опция да се управляват с джойстик (пропорционално и непрекъснато с регулиране на потока). Операторското място лесно се завърта и обръща, което позволява максимална видимост и удобство, като тази екстра е част от стандартното оборудване. Двата модела се предлагат и във вариант с чупеща рама.

Повече информация ще намерите от Оптиком ООД, вносителят на бранда LANDINI в България. 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.