1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Над 8,5 милиона лева усвоява Община Долна баня по ПРСР

Над 8,5 милиона лева усвоява Община Долна баня по ПРСР

В Общината вече е завършен проектът за подобряване на енергийната ефективност на административната сграда на кметството

Община Долна баня усвоява над 8,5 млн. лева по седем проекта, сключени по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. Това съобщи изпълнителният директор на ДФ "Земеделие" - РА д-р Лозана Василева в гр. Долна баня, където заедно с кмета Владимир Джамбазов откриха обновения храм „Успение на Пресвета Богородица“.

Църквата в рилския град, както и дворното пространство към нея получиха изцяло нов вътрешен и външен облик благодарение на проект, финансиран по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 година. В приветственото си слово д-р Василева подчерта, че реконструкцията на светата обител е реализирана по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места“ от ПРСР и е на стойността 480 хил. лева. Благодарение на финансовата подкрепа на Европейския съюз миряните ще могат да посрещат християнските празници във възстановената църква, построена през 1870 година.

Браницкият епископ Григорий, с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит и в съслужие със свещеници от столицата и Ихтиманска духовна околия, осветиха обновения храм.

В процес на изпълнение е най-големият проект по Програмата за развитие на селските райони в общината. Той е за реконструкцията на местния стадион „Левски“, който предстои да се превърне в модерен спортен комплекс. Реализира се по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” и е на стойност за близо 5,8 млн. лв., изтъкна д-р Василева.

В Община Долна баня вече е завършен проектът за подобряване на енергийната ефективност на административната сграда на кметството. Реализирана е и инвестицията, свързана с реконструкцията на един важен за града архитектурен паметник на културата - Римската баня, каза още изпълнителният директор на ДФ "Земеделие".

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.