1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Екоекспертите на РИОСВ - Хасково извършиха 107 проверки през октомври

Екоекспертите на РИОСВ - Хасково извършиха 107 проверки през октомври

Съставени са 2 акта и са наложени 3 санкции за обща стойност 4318 лв

Експертите от РИОСВ - Хасково извършиха 107 проверки на 105 обекта през октомври. Дадени са 33 предписания за отстраняване на нарушения на екологичното законодателство. Съставени са 2 акта и са наложени 3 санкции за обща стойност 4318 лв. Постъпилата през месеца сума от наложени санкции, включително от предходни периоди е 5550 лв.
 
Акцент в контролната дейност на Екоинспекцията през месеца са проверки за изпълнението на условията от разрешителните за заустване и изправността на пречиствателните съоръжения. Приоритетно са проверени ракиени казани и винарски изби в региона, предвид кампанията по приемането на грозде през периода.

Съставен е акт на Винарска изба „Катаржина Естейт“ ЕООД за изпускане на отпадъчни води в нарушение на емисионните норми. Другият акт е съставен на ТЕЦ „Марица -3“АД- гр. Димитровград за неизпълнение на условия от Комплексно разрешително. По Закона за водите са наложени три санкции, две от които на „Каменица“ АД- Хасково и една на ракиен казан в с. Горски извор. През месеца на Зеления телефон са постъпили 7 сигнала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.