1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. Откриха многофункционална зала финансирана по проект на МИГ „Троян и Априлци“

Откриха многофункционална зала финансирана по проект на МИГ „Троян и Априлци“

Официален гост на празника беше и Стефан Робер – съветник на министъра на земеделието и храните

Тази есен празникът на гр. Троян се превърна в едно от най-значимите събития на града - официално бе открита многофункционална зала по проект по мярка 321 от Стратегията за местно развитие на Местна инициативна група (МИГ) „Троян и Априлци“, финансирана по ос 4 ЛИДЕР на Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 г. (ПРСР). Съоръжението беше тържествено открито от кмета на община Троян г-жа Донка Михайлова и Стефан Спасов, началник на отдела, отговорен за управление на мерките по ос 4 ЛИДЕР в Дирекция „Развитие на селските райони” на Министерството на земеделието и храните. Официален гост на празника беше и Стефан Робер – съветник на министъра на земеделието и храните.

В обръщението си към гражданите г-жа Михайлова сподели, че проектът е един от няколкото обществено значими инициативи, финансирани чрез стратегията за местно развитие на МИГ „Троян и Априлци” по подхода ЛИДЕР на територията на общината.

Реализиран е като пълна реконструкция на стара постройка до превръщането й в настоящата мултифункционална сграда на две нива, която ще се превърне в място за дейности с обществена и социална значимост за населението на планинския град.

Първото ниво на сградата е предназначено за репетиции на малки фолклорни групи и в същото време лесно ще се превръща в зала за обучение, семинари и презентации за 40 души. На втория етаж е обособена зала за репетиции на танцови състави. Сградата е оборудвана с необходимите за целта гардеробни, сервизни и складови помещения.

Новото съоръжение, както сподели и г-жа Михайлова, е от тези нужни и случили се за града проекти, от които ще се ползват, както непрекъснато увеличаващите се танцови състави и желаещи да тренират народни танци от всички възрастови групи, така и от всички граждани на общината, решили да посетят форумите и срещите, които ще се организират в малката зала.

По думите на г-н Спасов, Министерство на земеделието и храните подкрепя дейността на всички Местни инициативни групи в страната, защото работата им е израз на волята и желанията на местните общности да живеят и работят в благодатна и стимулираща към по-добро живота им среда. „За мен и моите колегите е въпрос на чест да присъствам на откриването на многофункционална зала във вашия град финансирана по проект на МИГ „Троян и Априлци“, заяви г-н Спасов.

Договорът за изпълнението на проекта е сключен на 10 юли 2013г. и е на стойност 336 194.20 лева, които са изцяло финансирани чрез Стратегията за местно развитие на МИГ „Троян и Априлци“.

Автор : Мариела Илиева

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.