1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Проф. Иван Станков внася в НС стратегията си за селското стопанство

Проф. Иван Станков внася в НС стратегията си за селското стопанство

Снимка:

Тя предвижда промяна на структурата и осигуряване на конкурентоспособност в отрасъла

По предложение на министъра на земеделието Десислава Танева, проф. Иван Станков, депутат от АБВ, трябва в най-кратък срок да предложи в Народното събрание разработената от него преди година и половина „Стратегия за развитие на селското стопанство“. Тя предвижда промяна на структурата и осигуряване на конкурентоспособност в отрасъла.

Проф.  Иван Станков смята, че съставът на Министерство на земеделието е изключително добър, оглавяван от министър Танева и със зам.-министри като Васил Грудев, Цветан Димитров и Георги Костов.  По думите му, и четиримата са изключителни специалисти, при това точно в сферите, в които трябва да се работи.

По решение на ръководството на парламентарната група всеки от депутатите на АБВ отговаря за три региона в страната. Освен Добрич, ректорът на Тракийския университет проф. Станков поема естествено и Стара Загора. Третият му регион е Габрово. Ако Народното събрание одобри предварителното разпределение за участие в Комисиите на парламента, проф. Станков ще е зам.-председател на Комисията по земеделие и член на Комисията по опазване на околната среда и водите

Досегашният ректор на Тракийски университет ще трябва спешно да участва в подготовката на изменения и допълнения на Закона за ветеринарно-медицинската дейност. Предвижда се създаването на обща федерация вместо съществуващите досега и пречещи си взаимно две асоциации, а също така и отпадането на изискването за 3 г. стаж по специалността преди да се назначи млад специалист. Иван Станков ще работи пак при съкратени срокове и по Закона за жинотновъдството и организацията на развойната дейност, Закона за браншовите организации, Закона за средното образование и малко по-късно – Закона за висшето образование.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.