1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Фирми стягат експозиции за изложбите “Фудтех” и “Хорека” в Международен панаир Пловдив

Фирми стягат експозиции за изложбите “Фудтех” и “Хорека” в Международен панаир Пловдив

Оживлението на този сегмент от пазара се свързва с прогнозата за ръст на туризма у нас с 4,5-5%

Български и чуждестранни фирми вече подават заявки за участие в изложенията “Фудтех” и “Хорека”, които ще се проведат от 4 до 8 март 2015 г. в Международен панаир Пловдив. Макар до старта да има повече от три месеца, водещи компании  подготвят експозициите си, за да покажат модерно оборудване за хранителната индустрия, хотелиерството и ресторантьорството.

Повишеният интерес към Международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии “Фудтех” и Международната изложба за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти “Хорека Пловдив” се свързва с факта, че през 2015 г. те за първи път ще се проведат по едно и също време с Международната селскостопанска изложба “Агра”, Специализираната изложба “БиоАгра” и Международната изложба за пчеларство “Апи България”. По традиция “Фудтех” и “Хорека Пловдив” се организират съвместно с Международната изложба за лозарство и винарство “Винария” и изложбата “Вкусовете на Италия”, които през следващата година също ще бъдат от 4 до 8 март.

Комбинацията от седем силни изложения, ориентирани към агробизнеса, хранителната индустрия, винарската промишленост и туризма, създава по-добри условия за успешен маркетинг на участниците и посетителите специалисти. Тя се прави по желание на фирмите от четирите сектора.

Оживлението на този сегмент от пазара се свързва с прогнозата за ръст на туризма у нас с 4,5-5%, направена от Световната организация по туризма. Това предполага обновяване на хотелите и заведенията, подобряване на обслужването и качеството на храната.

Базата, създадена по време на строителния бум преди няколко години, вече се амортизира и се нуждае от промяна. На изложбата “Хорека Пловдив 2015”  производители и дистрибутори ще предложат новости за бранша, а  собствениците на хотели и заведения ще могат да изберат най-подходящите съоръжения.

Активизирането на компании от хранителната индустрия за представяне на  “Фудтех 2015” се мотивира с повишените изисквания на потребителите към качеството на храните и напитките. Изложението има най-дълга традиция в България за презентиране на  продукти и техника в този отрасъл. Водеща тема е здравословното хранене, за да се популяризира дейността на фирмите, инвестирали в производството на висококачествени изделия, и по този начин да се разшири тяхната пазарна реализация.
И през 2015 г. “Агра”, “Винария”, “Фудтех” и “Хорека Пловдив” отново се организират под егидата на Министерството на земеделието и храните.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.