1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Незаконна сеч под закрила на държавата

Незаконна сеч под закрила на държавата

Горските служители извършват документални престъпления, за да прикрият измамата

Незаконната сеч се извършва под закрилата на държавата.  Това коментираха от сдружение „За Ботевград“. Безобразията в горите се извършват пред очите на горските служители, на местната и изпълнителната власт.

Служителите прикриват незаконната сеч на фирмите, като не санкционират нарушенията. Горските служители извършват документални престъпления, за да прикрият измамата.

Администрацията от земеделското министерство и Агенцията по горите – звената, отговарящи за сектора, са част от схемата за печалба от добиване на дървесина по незаконен път.

Няма воля да се изкара горският сектор на светло, защото паричните облаги са големи за всички структури, категорични са от неправителствената организация. Схемата „19/45“ се изразява в това, че на 19-то число всеки месец директорите на горските държавни предприятия отчитат по 45 000 лева от незаконно придобита дъвесина.

Унищожаването на горите може да спре само със създаването на цялостна икономическа и екологична визия за развитието на горския сектор и дългосрочна национална стратегия за горите. Необходим е нов закон, в който горите да са еднакво защитени както от частния интерес, така и от интереса на партии и отделни представители на институциите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.