1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Даниел Минев е агробизнесмен на България за 2014

Даниел Минев е агробизнесмен на България за 2014

Снимка:

Зам.-министъра на земеделието и храните Васил Грудев връчи престижното отличие

Даниел Минев е отличен с най-високата награда за селскостопанска дейност - агробизнесмен № 1 на България за 2014 г. в националната номинация, организирана от “Български фермер", с подкрепата на Банка ДСК. Той беше определен от редакционното жури да носи тази най-престижна аграрна титла за големите си заслуги за развитие на българското земеделие, чрез модернизиране на производството с техника от най-съвременни машини и водещи технологии.

Зам.-министъра на земеделието и храните Васил Грудев на специална пресконференция, която се състоя днес, 4 декември от 11:00 ч. в Пресклуба на БТА в София, връчи на носителя най-високата аграрна награда.

В пресконференцията участваха представители на Министерството на земеделието и храните, агробизнесмени на България за минали години, представители на световни марки земеделска техника като „Ню Холанд“, „Грегоар Бесон“, „Агроджет“, зърнопроизводители, фермери и др. Темата на пресконференцията беше „Какви са нуждите на българското земеделие от съвременна земеделска техника” с подтеми: Изоставаме ли от другите европейски държави?, Как вървят продажбите през 2014 в условията на падащи цени на земеделската продукция?, Какви са перспективите за 2015 г. и каква роля биха изиграли новите европейски програми, облекчаващи закупуването на земеделска техника?

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.