1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 70 кубика дървесина задържаха горските инспектори на територията на РДГ София

70 кубика дървесина задържаха горските инспектори на територията на РДГ София

За два дни служителите на РДГ – Ловеч са извършили общо 78 проверки

40 акта по Закона за горите съставиха горските инспектори на територията на РДГ София през месец ноември 2014 г. Направени са 2000 проверки на обекти за добив на дървесина,  складиране, преработка и търговия с дървесина, превозни средства и физически лица. Извършена е съвместна проверка със служители на МВР на територията на Държавно горско стопанство Ботевград и 11 бр. проверки по спазването на Регламент (ЕС) 995/2010 г.

Задържани са 10 куб. строителна дървесина, 60 куб.  дърва за огрев и 7 бр. МПС

В района на с. Реселец, с. Горник и с. Койнаре общ. Червен бряг при съвместна акция на служители на РДГ - Ловеч и ДГС - Плевен,  е извършена проверка на транспортирана дървесина. За констатираните нарушения по Закона за горите са съставени 8 бр. АУАН за транспортиране на общо 4 куб. м дърва за отопление. Задържани са 2 каруци и дърва за огрев. 

За два дни (5 и 6 декември) горските инспектори от РДГ – Ловеч извършиха общо 78 проверки на превозни средства, транспортиращи дървесина, складове и цехове за преработка и търговия с дървесина, сечища, ловна дружина и ловци, физически лица.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.