1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Има ли потенциал производството на етеричномаслени култури

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Има ли потенциал производството на етеричномаслени култури

И още: Модерно предприятие за преработка на арония и планински лимон работи в района на Троян

Поради неблагоприятната в климатично отношение година, компаниите, специализирани в растителната защита, отчитат изключително динамичен пазар на пестицидите през изтичащата 2014-та. За радост на земеделските производители фирмите успяха да отговорят адекватно на заплахите от болести и неприятели по културите, излизайки с ефикасни и надеждни решения.

Опазваме ли нашите български породи животни и дали липсата на финансиране демотивира животновъди и селекционери?  Ще разберете от репортажа на Анета Божидарова.

Модерно предприятие за преработка на арония и планински лимон работи в района на Троян. Финансирането му е подкрепено със средства от Програмата за развитие на селските райони чрез МИГ – Троян и Априлци.

Производството на етеричномаслени култури у нас е отрасъл с потенциал. Освен маслодайната роза – символ на страната ни, все по-силен става интересът към отглеждане на лавандула и етерични подправки за готварството.

Биопродуктите и биохраните стават все по-желани на нашата трапеза. Но докато ние, потребителите, посрещаме с радост тази тенденция, за биопроизводителите тя е свързана с доста проблеми.  Вижте каква е реалността в една българска биоферма в ловешкото село Добродан.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 20.12.-27.12.2014г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на  www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.