1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Може ли отглеждането на шафранов минзухар да бъде алтернатива на тютюна в Родопите

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Може ли отглеждането на шафранов минзухар да бъде алтернатива на тютюна в Родопите

И още: Как се постига енергийна ефективност в млечните ферми

В предишното издание на Агрофорум ви разказахме за една от най-активните Местни инициативни група у нас по подхода ЛИДЕР – МИГ-Ардино. В родопското градче се проведе тридневен семинар, на който беше отчетена дейността на групата за последните 3 години. В рамките на форума бяха представени проектите на трима бенефициенти по ЛИДЕР.

У нас традиции в отглеждането на пъдпъдъци има отпреди 20 години и няколко ферми с екзотичните птици бавно си пробиват път в този нелек бизнес. Една от тях е на Паунка Запрянова от с. Виница, община Първомай. Диана Александрова се срещна с нея.

Тази седмица в АГРОФОРУМ ще ви разкажем за един съвместен проект между България и Норвегия, в подкрепа на малките и средни ферми у нас. Целта му е постигане на устойчиво развитие и опазване на околната среда, чрез използването на възобновяеми енергийни източници за осигуряване на топла вода в стопанствата.

И сега към едно нетрадиционно производство. Може ли отглеждането на шафранов минзухар, от който се получава скъпата подправка шафран, да бъде алтернатива на тютюна в Родопския регион. Хасан Тахиров от Кърджалийско дава идеи как това да се превърне в успешен бизнес. Анета Божидарова разказва.

Все по-осезаемо се усеща стагнацията в млечния сектор заради руското ембарго. Кризата не може да бъде преодоляна, категорични са от бранша. Единственото решение са инвестициите в предприятията, които ще ги направят по-конкурентни на пазара.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 03.01.-10.01.2015г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.