1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. НСГБ И АМБ подкрепят исканията за изясняване на спорните въпроси и отмяна промените в чл.118 на Закона за ДДС

НСГБ И АМБ подкрепят исканията за изясняване на спорните въпроси и отмяна промените в чл.118 на Закона за ДДС

Според организациите промените в Закона са се изготвили в пълно „затъмнение”

Във писмо изпратено до медиите Националния съюз на говедовъдите в България и Асоциацията на млекопроизводителите в България подкрепят напълно исканията на Националния съюз на зърнопроизводителите и Асоциацията на земеделските производители в България за преосмисляне, изясняване спорните въпроси и отмяна промените в чл.118 на  Закона за данък върху добавената стойност, публикувани в ДВ бр.107 от 24.12.2014 г.

Според организациите промените в Закона за ДДС са се изготвили в пълно „затъмнение” за животновъдите и без обществено обсъждане.

"Направените промени  в Закона бяха публикувани  на 24.12.2014г, а от 01.1.2015 ние трябва да ги изпълняваме. Ясно е, че срокът е не реалистичен, но не ни става ясно какъв ще е ефекта от тези промени, с какво ще се помогне на фермера, възможно ли е прилагането му върху цялата територия на страната." се казва в писмото.

В момента съществуват достатъчно механизми и наредби с които се установява и контролира използваните от фермерите горива. Във време в което кризата в говедовъдството, не само в България а и в цяла Европа по отношение млекопроизводство и млекопреработка се задълбочава и вече се правят планове за оцеляване, нашите фермери ще бъдат натоварени да закупуват нивомери, фискални апарати и др. оборудване което никак не е евтино, а и е необходима непрекъсната поддръжка и сервиз.

ПЪЛЕН ТЕКСТ НА ПИСМОТО ВИЖТЕ В ПРИКАЧЕИНЯ ФАЙЛ

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.