1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Установени са нарушители на язовирите Пясъчник, Тича и река Струма

Установени са нарушители на язовирите Пясъчник, Тича и река Струма

Конфискувани са незаконните риболовни уреди

На 11 януари след подаден сигнал на номер 112 за открити мрежи в язовир Пясъчник, инспектори от отдел “Рибарство и контрол на ИАРА гр. Пловдив извършват обстойна проверка на акваторията на водоема и са открили хрилна мрежа тип седка 400 м с големина на окото 4 см.
Уловената в мрежата риба около 25 кг шаран и каракуда е върната обратно във водата. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от  РК Шумен са извършили проверка по цялата акватория на язовир Тича. В района на Тушовски ръкав (Слънчев бряг) са намерени в работно положение 6  хрилни мрежи с обща дължина 420 м. Уловената около 60 кг. каракуда и 4 кг. сулка е дарена на храм “Св. Св. Апостоли Петър и Павел” във Велики Преслав. Маломерният шаран, общо около 3 кг. е върнат обратно във водоема. Мрежите са конфискувани и прибрани за съхранение в отдел РК – Шумен. Съставен е КП срещу неизвестен извършител.

След подаден сигнал за незаконен улов по река Струма в землището на гр. Бобошево, на 11 януари е съставен акт за нарушение на ЗРА за улов на риба (скобар) с тройни куки. Конфискувани са една въдица и една макара. При проверката инспекторите констатират втори нарушител със същото нарушение, който не оказва съдействие на контролните органи и напуска района. Неговата въдица също е конфискувана. Нарушителят ще бъде поканен в офиса на отдел РК Кюстендил за съставяне и връчване на АУАН.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.