1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Бракониерски мрежи изплуваха от езерото “Загорка“ в Стара Загора

Бракониерски мрежи изплуваха от езерото “Загорка“ в Стара Загора

Снимка:

Това се случи след като водите му бяха източени за ремонт на изпускателния кран и почистване

Бракониерски мрежи изплуваха от езерото “Загорка“ в Стара Загора. Това се случи след като водите му бяха източени за ремонт на изпускателния кран и почистване. Мрежите са били вързани за камък под водното ниво, за да не се виждат, а  уловът вероятно е ваден през нощта.

В района на моста, в северната част на езерото, от дъното са извадени десетки автомобилни гуми, които някой редовно е разтоварвал директно от пътя. Така гумите привидно са изчезвали, но са задръствали езерото.

Дълбочината му е малка в западната, северната и източната част – около метър, метър и половина, и по-голяма в южната част около преливника – до 2,50-3 метра. 

Върху част от езерото е останала малко вода, в която плуват стотината патици. По дъното в северната част от "Загорка" се виждат загиващи големи речни миди.
Водата от езерната чаша се изтича надолу по река Бедечка през дупка в дъното, препречена с изкривени железни пръчки. Източената вода очерта и мащаба на задръстването на „Загорка“ с тиня. Наносите могат да бъдат премахнати или чрез изгребване, което е по-скъпият вариант, или чрез изсмукване със специални машини.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.