1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. МЗХ организира участие на Международното изложение по земеделие SIA 2015

МЗХ организира участие на Международното изложение по земеделие SIA 2015

Краен срок за подаване на заявки до 31 януари 2015 г.

В периода 21 февруари – 1 март 2015 г. Министерство на земеделието и храните организира български национален щанд на Международното изложение по земеделие SIA 2015  в гр. Париж, Франция.

Изложението SIA е едно от най-големите в света в областта на земеделието и храните. Очаква се събитието тази година да привлече над 1000 изложители и повече от  700000 посетители, както и представители на медии от повече от 70 страни. На изложението ще бъдат изградени над 50 национални изложбени щанда, които ще представят хранителната индустрия и земеделието от цял свят.

Тази година МЗХ поставя акцент върху представянето на продукти от следните направления: биологични етерично-маслени продукти, биологични пчелни продукти и мед,  биологични млечни и месни продукти и вина.

Българското национално участие се организира под егидата на Министерство на земеделието и храните с цел да представи спектъра от продукти и услуги, които нашата страна предлага в сектора. МЗХ ще поеме разходите за:

  • Наем на изложбена площ;
  • Проектиране и изграждане на изложбен щанд;
  • Наем на оборудване, обзавеждане, ел. и водна връзка и др. съобразно утвърдената концепция на щанда;

Фирмите, които желаят да участват в Международното изложение по земеделие SIA 2015 на българския национален щанд, трябва да поемат всички други разходи, както следва:

  • Командироване и пребиваване на представител/и от предприятието (пътни, дневни, квартирни и застраховка);
  • Заявени допълнителни услуги;
  • Застраховка на експонатите по време на транспортирането им и провеждането на изложението;

Желаещите фирми могат да предоставят само мостри и рекламни материали или да командироват и свой представител за участие и представяне на експонатите.

Кандидатстването за участие се извършва чрез подаване на Заявка за участие в два оригинални екземпляра (по образец), подписана и подпечатана от представляващия предприятието или изрично упълномощено от него лице с представено копие на нотариално заверено пълномощно, които следва да бъдат входирани в МЗХ и изпратени на електронни адреси: rgeorgova@mzh.government.bg и egerdzhikova@mzh.government.bg в срок до 31 януари 2015 г.

Подалите заявка предприятия трябва да представят продукти от посочените направления и ще бъдат класирани съобразно обявените критерии и броя на предвидените работни места на българския национален щанд.

За допълнителна информация г-жа Росица Георгова, държавен експерт, и г-жа Елена Герджикова, главен експерт, дирекция „Европейска координация и международни отношения” в МЗХ, на телефон 02 / 985 11 243.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.