1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Връчват наградите „ЕВРИКА” за 2014 г.

Връчват наградите „ЕВРИКА” за 2014 г.

Тази година събитието съвпада с отбелязването на 25 годишнината от създаването на Фондация „Еврика“

На 29 януари 2015 г. от 18.00 часа в НДК, Ресторант „Лаура“ ще се състои тържество, посветено на 25 годишнината от създаването на Фондация „Еврика“ и награждаване на  лауреатите на наградите  „Еврика” за 2014 г. за постижения в науката и за най-добър млад мениджър, изобретател и фермер. Тържеството е под патронажа на Президента на Република България г-н Росен Плевнелиев.

Наградите „Еврика“ се връчват за двадесет и пети пореден път за млад мениджър, двадесет и четвърти за млад фермер и млад изобретател и деветнадесети за постижения в науката. Те се присъждат на млади хора за техните значими  постижения в науката, за изобретения с голяма обществена значимост, за постижения в управлението на стопански организации, както и за най-високи резултати в развитието на селскостопански дейности. Наградите са ежегодни и чрез тях се цели стимулиране на най-добрите постижения в съответната област и широко популяризиране сред обществеността на най-талантливите и способни млади хора, на тяхната дейност и успехи, за налагане на техния пример сред младото поколение. Ограничителното условие е кандидатите за наградите „ЕВРИКА” да не бъдат по-възрастни от 35 години. Кандидатите за носители на наградите са излъчени от обществени и стопански организации и висши учебни заведения, а окончателният избор се извършва от специализирани журита във всяка област. Наградата за постижения в науката е съвместна и се дава от  Фондация „Еврика” и Съюзът на учените в България.

Фондация „Еврика“ е създадена през м. февруари 1990 година, за да подпомага откриването и развитието на даровити деца и младежи в областите на науката, техниката, технологиите и управлението. През изминалите години осъществява своята мисия и реализира и подкрепя проекти за стимулиране на развитието на способностите и талантите на младите хора, избрали трудния път в науката и техниката, застава зад младите новатори и предприемачи, насърчава разпространението на научни, технически и икономически знания и добри практики в обучението, научните изследвания и организираните дейности в свободното време, помага усъвършенстването на материално-техническата база за научно-техническо творчество, участва в създаването на основите на международно сътрудничество на младежите, децата и техните организации.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.