1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Високопроизводителни линии за почистване и сортиране на зърно и семена

Високопроизводителни линии за почистване и сортиране на зърно и семена

Решенията на датската компания CIMBRIA подобряват качеството, енергийната ефективност и ефективността на разходите

Датската компания CIMBRIA е един от водещите световни производители на оборудване за преработка, обработка и съхранение на зърно, семена и всички други подобни продукти. В CIMBRIA HEID, Австрия се проектират и комплектоват технологични линии за съответните производства. Използват се машини с щадящи режими на работа, минимален специфичен разход на енергия, екологични съответствия и оптимални инвестиционни разходи. Линиите са с вертикално или хоризонтално разположение и с различен капацитет. Изпълняват се във формат „до ключ” с високотехнологични информационни системи за автоматизация и управление. Те имат универсално приложение, с което инвестицията се възстановява много бързо и печалбите от отглежданите култури достигат своя максимум.

По целия свят производството на семена непрекъснато се развива и повишава нивото на производство чрез високопроизводителни линии за почистване и сортиране. Това изисква непрекъснато нови решения за висока производителност, високо качество и ниски разходи, с което CIMBRIA доказано се справя много успешно.

CIMBRIA доставя не просто метални конструкции, а създава решения, съответстващи на изискванията и проблемите на отделния клиент, като проектира максимална ефективност при използване на машините и опазването на околната среда. Тези машини имат такива конструктивни и технологични елементи, които ги правят недостижими за други подобни изделия по механична и технологична надеждност и якост, универсалност, екологичност, малки разходи и условия на доставка.

  • Mашините за сортиране по цвят CIMBRIA SEA се представят от най-новите модели SEA CHROME – оптични сортиращи машини, оборудвани с пълноцветни RGB трихроматични камери, като в съчетание със системата HIS oткритите изображения се възприемат почти както се виждат от човешко око. Оптичната система е в състояние да определи дори най-малките цветни или сенчести различия. Тази система напълно отговаря на нуждите на съвременните системи за обработка на хранителни и нехранителни продукти. SEA CHROME се предлагат в 7 модификации с различна производителност в зависимост от работните канали, които могат да бъдат от 1 до 7 и с производителност от 500 кг/ч до 50 т/ч. В условията на непрекъснато растящите изисквания за високо качество на продуктите, машините SEA CHROME са неразделна част от необходимите машини за обработка на продукти като: зърнени и бобови култури, ориз, семена, белени продукти, ядки, кафе и др.

sortirane_po_cviat_500

  • Обеззаразителите са три модела – СС10-250, В4-10, КВ10-25-50, нямат шнеков механизъм в конструкцията си, като покритието върху семената се получава в камера, където препаратът се пулверизира от специално устройство. Семената се покриват равномерно по цялата си повърхност с дълготрайно покритие, без да имат механично въздействие или пропуски в покритието, както и без преразход на препарат. Производителността е от 1,8 до 40 т/ч.obezarazitel_750
  • Елеваторите са кофъчни ЕС/ЕD/EE и РВЕ (Z), като със Z-елеваторите можете да премествате зърно или семена не само вертикално, но и под избран от Вас ъгъл. Елеваторите осигуряват „мек” режим на транспортиране, без механични повреди на продуктите. Изработват се от износоустойчиви материали, поради което могат да се монтират на открито. Производителност от 10 до 700 т/ч.elevatori_500
  • Лентовите транспортьори GT и GV са идеално „щадящо” устройство за хоризонтално преместване на зърно, семена и др. Оборудвани са с дистанционно управление за разтоварване на избрано място по продължение на цялата лента.lentov_transportior_500_01

Производителност от 10 до 600 т/ч.
Посочените машини са част от цялата производствена листа, която обхваща всички процеси на следжътвена обработка на зърно, семена и всички други подобни продукти.
Всеки, който желае и има интерес към съвременните технологии и техника за обработка на зърно и семена може да се свърже с фирма АЛМОНД за да получи всичко, което му е необходимо на възможно най-високо ниво.

5675678568568_510

Русе 7000, бул. "Цар Фердинанд" 6
тел.: 082 822064; 0888231052
http://www.almondbg.eu/

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.